Переговори, тимчасовий уряд та перевибори не допустять громадянської війни - Сергій Грабовський

Переговори, тимчасовий уряд та перевибори не допустять громадянської війни - Сергій Грабовський

09.12.13 16:51 0 889
Якщо влада зараз, замість перемовин з опозицією та виконання вимог Майдану, піде на силовий варіант, - це означатиме «холодну» чи «гарячу» громадянську війну. В цьому впевнений член Ради Громадянської ініціативи «Третя Українська Республіка» Сергій Грабовський.

«Не протистояння, а саме війну на знищення або капітуляцію однієї зі сторін. Адже перемир’ям сучасні війни закінчують вкрай рідко, - вважає Сергій Грабовський. – Ставши на силовий шлях, «партія влади» та Янукович особисто зроблять своїми запеклими особистими ворогами Ангелу Меркель і Барака Обаму. Тоді справою честі для них стане знести цей режим геть», - додав він.

Аби уникнути громадянської війни, член Ради «Третьої Української Республіки» радить владі звільнити усіх заарештованих мітингувальників, піти на переговори, на створення тимчасового, технократичного, безпартійного перехідного уряду. Результатом переговорів, на переконання Сергія Грабовського, мають стати також дострокові вибори влади, підстав для проведення яких більше, ніж достатньо.

«Йдеться про систематичні порушення Основного Закону і фракцією Партії регіонів у Верховній Раді, і Президентом: починаючи з вимоги особистого голосування і закінчуючи тим, що президент демонстративно не виконує свої функції гаранта дотримання Конституції», - пояснив член Ради «Третьої Української Республіки».

Сергій Грабовський не розуміє, чому можновладці так бояться перевиборів.

«Мабуть, вони знають, що програють їх ущент. Якби влада мала підтримку, про яку вона говорить, то, навпаки, з легкістю пішла б на такий крок – і чесно перемогла б. Однак зараз на виборах влада зазнає катастрофи», - розповів член Ради «Третьої Української Республіки».

Знаючи про неприйнятний для влади сценарій, на думку Сергія Грабовського, команда Януковича спробує взагалі унеможливити будь-які чесні вибори.

«The Wall Street Journal сьогодні відреагував на події в Україні матеріалом про те, що, якщо нинішня влада збережеться, то 2015 року про чесні вибори в Україні можна буде забути», - підсумував член Ради «Третьої Української Республіки».

http://www.3republic.org.ua/ua/news/12056
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ