Професійний розвиток - важлива складова формування Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації»

Професійний розвиток - важлива складова формування Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації»

09.12.13 17:40 0 928
В умовах проведення комплексної модернізації державної служби та служби в органах місцевого самоврядування, яка закладає підвалини прозорості, ефективності та конкурентоспроможності владних інституцій, важко переоцінити значення людського потенціалу, ролі професіоналізму і компетентності, спроможності результативно працювати в умовах змін зовнішнього і внутрішнього середовищ.
Питання підвищення ефективності функціонування системи підбору кадрів та створення необхідних умов для їх розвитку є актуальними для всіх країн світу. Особливі вимоги висуваються до підбору та підготовки керівників вищого корпусу, адже ефективне державне управління, яке сьогодні зорієнтоване на надання якісних послуг громадянам, неможливе без розвитку лідерських навичок керівних кадрів державної служби та посадових осіб місцевого самоврядування, оскільки саме вони повинні забезпечити ефективну діяльність органів державної влади та органів місцевого самоврядування.
Комплекс заходів з формування Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації» передбачає обов’язковість професійного розвитку його членів з метою підвищення рівня професійної компетентності, удосконалення професійних якостей та потенційних можливостей кожного учасника для подальшого планування кар‘єри.
Навчання спрямоване на засвоєння знань про особливості модернізації державного управління та шляхи реалізації системних реформ в Україні, а також вироблення умінь та навичок, які складають основу професійної компетентності керівників – лідерів та є необхідними для забезпечення реалізації єдиної державної політики в держаному органі або його його апараті.
Реалізація цих завдань у 2013 році здійснюється відповідно до Переліку заходів, затвердженого наказом Нацдержслужби України від 14 січня 2013 року №5, який включає 2 навчальні сесії , навчання в дистанційному режимі, самостійну роботу, літню тренінгову школу, стажування в органах влади та за кордоном, участь у конференціях, круглих столах, семінарах тощо. Заходи з навчання проводяться Національною академією державного управління при Президентові України та її регіональними інститутами відповідно до Комплексної програми професійного розвитку осіб, зарахованих до кадрового резерву «Нова еліта нації».

Підготовлено інформаційно-комунікаційним
відділом ДПІ у м. Івано-Франківську за матеріалами прес-служби ГУ Міндоходів в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ