Політична нестабільність перешкоджає ухваленню Держбюджету - 2014 – експерт

Політична нестабільність перешкоджає ухваленню Держбюджету - 2014 – експерт

09.12.13 18:01 0 833
Відомий економічний експерт Ерік Найман негативно розцінює вплив загострення політичної ситуації в Україні на підготовку Державного бюджету на 2014 рік. Разом з тим - відзначив аналітик в ексклюзивному інтерв’ю каналу БТБ – непідписання у листопаді Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі з ЄС зробить цей бюджет більш реалістичним і не таким жорстким.

«По суті, робота над бюджетом на наступний рік , вона призупинена і не може бути продовжена , тому що це питання нормальної роботи взаємодії Кабінету міністрів, так і подальшого прийняття у Верховній Раді. А у нас, за великим рахунком , заблокована і робота Верховної Ради», - зазначив він.

При цьому, коментуючи зміст бюджету-2014, Найман відзначив, що він буде більш сприятливим, зокрема, в соціальному плані. «З Європою однозначно зрозуміло, що цього року вже підписання не буде (Угоди про асоціацію), відповідно, і не буде погіршення бюджету, яке могло б бути, або яке навіть обов'язково сталося б, якби така угода була б підписана в тому форматі, документи про який були підготовлені. Тому добре, що його зараз не підписали похапцем. Ми отримуємо час на підготовку більше працюючої угоди і продовження руху до Європи на більш рівноправних засадах. Відповідно, бюджет , який буде прийнятий на 2014 рік, не прийняли - і добре , тому що він буде не таким жорстким, як був би, якби угоду підписали», - вважає експерт.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Професійний розвиток - ...
Наступна новина: Домовленості України з ...

КОМЕНТАРІ