Пожвавлення економічних відносин із Китаєм стане великим поштовхом для України - експерт Входящие 	x

Пожвавлення економічних відносин із Китаєм стане великим поштовхом для України - експерт Входящие x

09.12.13 18:18 0 863
Пожвавлення економічних відносин із Китаєм стане великим поштовхом для будь-якої країни, зокрема й для України – вважає професор міжнародної економіки Гарвардського університету Річард Купер. В ексклюзивному коментарі каналу БТБ експерт наголосив на перспективності співпраці між Україною та Китаєм насамперед в аграрній сфері. За його словами, з огляду на поліпшення рівня життя в Піднебесній, потреба в сільгосппродукції там постійно зростає, тому Китай є надійним ринком збуту для України, яка вирощує та експортує багато зерна та іншої сільськогосподарської продукції.

«Пожвавлення економічних відносин із Китаєм стане великим поштовхом для будь-якої країни і для України також. Китай став великим імпортером харчових продуктів. Традиційно Україна була житницею для світу, зокрема для Росії та Європи, а тепер, можливо, і для Китаю… Тому я бачу потенціал у співробітництві між Україною та Китаєм у торгівлі харчовими продуктами», - зазначив Купер.

«Інвестиції в іригацію, у все, що збільшить врожайність в Україні, - безпосередньо в інтересах Китаю. Таким чином Піднебесна зможе імпортувати харчові продукти. До того ж у Китаї давно зрошують землі водою із великих річок. Тож, мають багато технічного досвіду», - прокоментував експерт плани Піднебесної щодо інвестицій в зрошувальні системи півдня України.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Експерти відзначають ...
Наступна новина: В чернівецькій податковій - ...

КОМЕНТАРІ