Пік політичної кризи вже минув - політолог

Пік політичної кризи вже минув - політолог

09.12.13 18:22 0 862
Директор Інституту стратегічної політики Юрій Кочевенко вважає, що пік політичної кризи в Україні минув, а опозиції в цій ситуації доведеться сідати за стіл переговорів з владою, якій не вигідне будь-яке розхитування ситуації в країні. Про це він сказав в ефірі телеканалу БТБ.

Експерт вважає, що протестні настрої йдуть на спад. Влада висловила готовність сідати за стіл переговорів – зазначив Кочевенко, нагадавши слова Першого віце-прем’єр-міністра, який закликав опозицію домовлятися. «Це говорить про те що ситуація проаналізована, певні шляхи її подолання прокладені, пік кризи, я думаю, вже минув. І далі справді можна буде домовлятися», - зазначив експерт. «В принципі вже простягнута рука – вона вже обеззброює, тому що тоді бити цю простягнуту руку – ти вже стаєш на темну сторону», - сказав він.

Експерт додав, що тривала ситуація нестабільності буде впливати в кінцевому підсумку на економічну ситуацію та доходи людей. «Економічні процеси пов’язані із суспільними, бо зараз вже йдеться не про політичні процеси, а про суспільні. Якщо знижуються доходи держави, а відповідно до цього будуть знижуватися доходи населення, людей, а де їм взятися, якщо йде страйк, нестабільність, зупиняється підприємство, не виробляє продукцію, продукція не реалізовується, відповідно чим платити зарплати, підприємство не платить податки в бюджет – відповідно де взяти гроші на пенсії, зарплати лікарям, вчителям», - сказав Кочевенко і додав: «Це прямі втрати».

«А як порахувати непрямі втрати - скільки інвесторів не прийде в Україну, наскільки зростуть кредити іноземні для нашого бізнесу, тому що виникнуть такі ризики?», – зазначив він і додав, що всі ці процеси можуть дуже несприятливо позначаться на економіці і на країні в цілому.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Оновлені новини з ...

КОМЕНТАРІ