Новини ГУ Міндоходів в Івано-Франківській області

Новини ГУ Міндоходів в Івано-Франківській області

09.12.13 19:27 0 1027
Платниками Івано-Франківщини сплачено майже 180 млн.грн. екологічного податку

З початку року платники Прикарпаття перераховано до бюджету 179,7 млн.грн. екологічного податку, що на 58,8 млн.грн. більше, ніж в минулому році. За словами начальника відділу місцевих, ресурсних, рентних, неподаткових та митних платежів ГУ Міндоходів в Івано-Франківській області Валентини Мельник, із загальної суми надходжень понад 95 відсотків надійшло від платника паливно-енергетичної галузі.

Нагадаємо, порядок зарахування екологічного податку визначається бюджетним кодексом України. Відповідно до п. 5 Розділу VI „Прикінцеві та перехідні положення” у 2013 році 53% екологічного податку зараховується до спеціального фонду державного бюджету, а інші 47 відс. - до спеціального фонду місцевого бюджету. З наступного року пропорції зарахування цього податку становитимуть 65 відс. та 35 відс. відповідно.

Екологічний податок є основним джерелом фінансування заходів, спрямованих на захист навколишнього середовища та раціональне використання природних ресурсів. Наразі, на Івано-Франківщині його платниками є майже 2 тисячі суб’єктів господарювання – юридичних осіб.

Безкоштовний семінар у м. Івано-Франківську з питань застосування норм Податкового кодексу

Запрошуємо юридичних та фізичних осіб-підприємців Івано-Франківської області на кущовий семінар з питань застосування норм Податкового кодексу, подання звітності в електронній формі та відповідей на проблемні питання.

Дата проведення семінару – 12 грудня 2013 року.

Місце проведення: м. Івано-Франківськ, вул. Незалежності, 20, актовий зал, 5 поверх, каб.501.

Початок семінару: об 11 год. 00 хв. Вхід вільний.

З питань участі у семінарі можна звертатися до ГУ Міндоходів в області за номерами телефонів: (0342) 77-18-64, 77-19-34.



За порушення при виплаті заробітної плати донараховано понад 9,5 млн. грн.

З початку року за рахунок контрольно-перевірочної роботи працівники Головного управління Міндоходів у Івано-Франківській області встановили 115 випадків порушень порядку нарахування та перерахування до бюджету сум податку на доходи фізичних осіб, належних при виплаті заробітної плати та інших доходів громадянам. Про це повідомив начальник управління доходів і зборів з фізичних осіб Петро Кулик.

За словами посадовця, до найтиповіших порушень трудового та податкового законодавства можна віднести виплату інших видів доходів без утримання та перерахування до бюджету податку на доходи фізичних осіб. На Прикарпатті виявлено 66 таких випадків. На другому місці серед порушень виплата за рахунок «тіньових» коштів – 23 випадки.

Крім того, в області виявлено 2,7 тис. неоформлених найманих працівників та донараховано 154 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб, - зазначив Петро Кулик.



Міндоходів області: Чи допускається зміна, відкликання та визнання митної декларації недійсною?

Внесення змін до митної декларації, прийнятої органом доходів і зборів, допускається до моменту завершення митного оформлення товарів, транспортних засобів комерційного призначення відповідно до заявленого митного режиму, а також протягом трьох років з дня завершення їх митного оформлення.
Відкликання митної декларації допускається лише до моменту завершення митного оформлення товарів, транспортних засобів комерційного призначення відповідно до заявленого митного режиму.
Якщо товари, транспортні засоби комерційного призначення, оформлені за декларацією для вивезення за межі митної території України, не перетнули державний кордон України протягом 180 днів, орган доходів і зборів визнає цю митну декларацію недійсною.
Зміна, відкликання та визнання митної декларації недійсною передбачено ст. 269 Митного кодексу України від 13 березня 2012 року № 4495-VI зі змінами та доповненнями.



Міндоходів області: Страхове відшкодування за рухоме майно, яке потрапило в ДТП, оподатковується

Сума страхового відшкодування, яка перерахована страховою компанією банку в рахунок погашення кредиту ФО за придбане рухоме майно, яке потрапило в ДТП, включається до складу загального місячного (річного) оподатковуваного доходу цієї фізичної особи та оподатковується на загальних підставах.

У такій ситуації умовами договору страхування рухомого майна, яке придбано фізичною особою у кредит, передбачено, що вигодонабувачем у разі настання страхового випадку є банк. Сума страхового відшкодування перераховується страховою компанією банку, який за рахунок своїх коштів погашає частину кредиту платника податку. У цьому випадку банк надає фізичній особі додаткове благо у вигляді погашення частини кредиту. Банк повинен виконати усі функції податкового агента, встановлені Податковим кодексом.

Детально про це питання роз’яснено в Узагальнюючій податковій консультації щодо оподаткування сум страхового відшкодування, які при настанні страхового випадку із предметом застави (автомобілем) виплачуються страховою компанією за договором банку - вигодонабувачу, а не фізичній особі, що одержала в банку кредит під такий автомобіль, затвердженій наказом Міндоходів від 22.11.2013 №701, затвердженій наказом Міндоходів від 22.11.2013 №701.


Прес-служба ГУ Міндоходів
в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Лютеранська. Оновлено о ...
Наступна новина: Лютеранська. Оновлення 20:22

КОМЕНТАРІ