Олег Тягнибок: «Те, що режим постягував у столицю внутрішні війська з цілої України, а на додачу ще й службу охорони, означає – влада тріщить по швах!»

Олег Тягнибок: «Те, що режим постягував у столицю внутрішні війська з цілої України, а на додачу ще й службу охорони, означає – влада тріщить по швах!»

09.12.13 23:29 0 861
«Влада тріщить по швах! Ми їх фактично позбавили можливости комфортного життя. У той же час посли іноземних держав захоплюються українцями, які вийшли на майдани, бо вони розуміють, що ми боремося за Україну, за инші правила взаємин громадян і держави, за зміну системи влади. І щодо вчорашнього дня: те, що Лєнін «випадково» впав, можна порівняти хіба з одним – з падінням Берлінської стіни, бо коли вона впала, німецька нація стала єдиною. Учорашнє падіння совєцького ідола – це початок процесу єднання української нації: ми єдині і тільки нам із вами визначати, що і як потрібно робити!». Про це увечері 9 грудня 2013 року заявив, виступаючи перед учасниками масового протесту українців на Майдані Незалежности, очільник ВО «Свобода» Олег Тягнибок.

Виступаючи на революційному Майдані, лідер «Свободи» заявив:

«Сьогодні влада за допомогою різних трюків намагалася повністю оточити силовиками урядовий квартал і Майдан Незалежности, аби позбавити нас постачання провізії. Але їм це не вдалося і ми повністю втримали ситуацію під контролем. Влада намагалася також використати Київенерго, аби нам тут, на Майдані, вимкнули електроенергію. Проте і до такого ми були готові.

Сьогодні відбулося декілька серйозних атак на блокпости в урядовому кварталі. Разом з иншими депутатами-свободівцями та протестувальники я був на блокпості Лютеранська-Круглоуніверситетська – ми втримали блокпост перед Адміністрацією Президента і він повністю перебуває під нашим контролем. Він іще оточений щільним кільцем працівників внутрішніх військ, а біля Адміністрації Президента є ще кілька підрозділів «Беркута», які впродовж протистояння кілька разів виходили на підтримку внутрішнім військам, але згодом таки відступали.

Під час спілкування з бійцями внутрішніх військ стало зрозуміло, що ці хлопці вимучені, вони вже багато днів позбавлені елементарних умов, аби принаймні умитися. Звичайно, вони хочуть їхати додому, але їм дають наказ протистояти нам. Тому нам потрібно стояти і не відступати – маємо втримати ці блокпости. Один із двох блокпостів на Грушевського владі вдалося відтіснити, але вже завтра зранку вдосвіта ми намагатимемося повернути цей блокпост. Звертаюсь із проханням до людей, які відчувають у собі сили: зараз треба зробити ротацію на блокпостах, треба замінити там хлопців. Якщо нам вдасться втримати ці блокпости – це наша важлива тактична перемога на цей період. І нам безумовно треба втримати Майдан.

Нині посли іноземних держав захоплюються українцями, які вийшли на майдани, бо вони розуміють, що ми боремося за Україну, за инші правила взаємин громадян і держави, за зміну системи влади.

Влада тріщить по швах! Ми бачили, як на блокпост особисто приходили депутати від Партії регіонів. Ми розуміємо, що вони вже зсередини як павуки гризуться, бо ми їх фактично позбавили можливости комфортного життя.

Скажу, що неправдою є байки про переговори, на які буцімто пішла опозиція. Жодних перемовин із режимом бути не може, доки не буде виконано вимог українців!

І щодо вчорашнього дня: те, що Лєнін «випадково» впав, можна порівняти хіба з одним – з падінням Берлінської стіни, бо коли вона впала, німецька нація стала єдиною. Учорашнє падіння совєцького ідола – це початок процесу єднання української нації: ми єдині і тільки нам із вами визначати, що і як потрібно робити! Треба, щоби цей символізм переріс у нашу звитягу. Тому дуже прошу всіх протягом ночі відстоювати блокпости в урядовому кварталі. Навіть якщо так станеться, що владі вдасться нас відтіснити – не біда, бо ми прийдемо знову, ми не вступимося до перемоги революції українців – Революції Гідности!

Те, що режим постягував у столицю внутрішні війська з цілої України, а на додачу ще й службу охорони, означає, що на місцях вони фактично повністю оголили свої тили. Тому наші місцеві штаби по регіонах буквально із завтрашнього дня розпочинають пікетування обласних адміністрацій, управлінь внутрішніх справ, прокуратури й решти структур, аби влада не сподівалася, що бодай на місцях у них буде спокій. Ні – українська земля горітиме у них під ногами!»

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ