В Чернівецькій області рятувальники роз’яснюють громадянам правила безпеки

В Чернівецькій області рятувальники роз’яснюють громадянам правила безпеки

10.12.13 11:24 0 790
З початку року на Буковині виникло 596 пожеж, на яких загинуло 27 осіб, з них 3 дітей. Понад 80 % пожеж виникло в приватному житловому секторі. Тому, з метою запобігання загибелі людей на пожежах у житловому секторі та зменшення негативних наслідків від пожеж у Чернівецькій області, а також для перевірки стану дотримання правил пожежної безпеки у житловому секторі, було створено відповідні рейдові групи. До їх складу увійшли працівники Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області, співробітники газової служби, органів місцевого самоврядування, соціальних служб, житлово-комунальних служб та депутатського корпусу. Під час проведення таких рейдів особлива увага приділяється самотнім мешканцям, громадян похилого віку та тим, які потребують соціальної підтримки.

Так, 6 грудня рейдові групи працювали у Чернівцях. Місцевим мешканцям нагадали правила пожежної безпеки, яких необхідно дотримуватись в побуті, вручили пам’ятки та листівки з правилами пожежної безпеки. Також розповіли про елементарні правила безпеки, яких необхідно дотримуватись під час опалювального сезону. Належну увагу приділили протипожежному стану підвальних приміщень та горищ житлового фонду, де існує велика ймовірність виникнення загорань. Адже із настанням холодної пори року, безхатченки, рятуючись від холоду, ховаються у підвали, горища та різними методами намагаються зігрітися. Часто для цього використовується і відкритий вогонь. Через це в основному і виникають пожежі у підвалах житлових будинків обласного центру.

Рейдові групи працюватимуть і надалі. Такі заходи є дуже важливими, адже завдяки цьому можна запобігти виникненню пожеж і, як наслідок, зменшити матеріальні збитки та, щонайголовніше, врятувати людське життя.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігівська область: ...
Наступна новина: У Львівській області Олег ...

КОМЕНТАРІ