У Волинській області прокуратура відстояла право власності на житло для юнака з числа дітей, позбавлених батьківського піклування

У Волинській області прокуратура відстояла право власності на житло для юнака з числа дітей, позбавлених батьківського піклування

10.12.13 18:32 0 763
Володимир-Волинський міжрайонний прокурор у суді відстояв право власності на житлову квартиру для юнака, який виріс у інтернатному закладі.

Ще у 1993 році, коли хлопцеві було 2 роки, його батьків було позбавлено батьківських прав, а його та двох його сестричок влаштовано на виховання у інтернати.

Згідно з рішенням виконавчого комітету сільської ради, за неповнолітніми дітьми було закріплено частину житла в селі Заріччя Володимир-Волинського району.

Між тим, з досягненням повноліття, зареєструвати право власності на житло юнаку не вдалось, оскільки свідоцтво про право власності на нерухоме майно сільською радою не видавалось і було відсутнє.

Відтак, задля захисту житлових прав хлопця, сестри якого відмовилися від своєї частки житла на його користь, Володимир-Волинський міжрайонний прокурор звернувся із позовом до суду.

Рішенням Володимир-Волинського міського суду позовну заяву прокурора задоволено.

За юнаком визнано право власності на житло.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ