Закарпаття: визначено школи-учасниці ІІ етапу Національного проекту «Відкритий світ» (список)

Закарпаття: визначено школи-учасниці ІІ етапу Національного проекту «Відкритий світ» (список)

10.12.13 17:46 0 1016
У четвер, 5 грудня, відбулось оголошення переможців конкурсу «2000 шкіл» ІІ етапу Національного проекту «Відкритий світ»

Заявки, подані школами на конкурс розглядало авторитетне журі, до складу котрого входили представники міжнародних компаній – Microsoft, Intel, громадської організації Wikimedia та української галузевої асоціації АПІТУ. Критеріями оцінки були виконання школами умов конкурсу й документальне підтвердження поданих даних. Переваги школи отримували за доповнення заявки відео про те, чому, на думку учнів, школі варто долучитися до Національного проекту «Відкритий світ».

«На лише 381 школа виконала всі умови й отримала перемогу в конкурсі. Решті шкіл ми вирішили дати додатковий шанс – до 12 грудня надіслати документи, котрих бракує до повного комплекту. 19 грудня буде оголошено результати, за якими до «Відкритого світу» приєднається кожна десята школа в Україні», – коментує подію Руслан Свірський, керівник Національного проекту «Відкритий світ».

Ключовими умовами відбору стали забезпечений швидкий доступ до інтернету(принаймні 100 Мбіт для міських шкіл та 28 Мбіт для сільських) та письмова згода батьків про приєднання школи до «Відкритого світу».

Всього на конкурс «2000 шкіл» було подано 3 168 унікальних заявок, з котрих відповідними було документально підтверджено 2 310. Значну кількість, а це 1 101 заявку, надіслали сільські школи. Крім того, учні продемонстрували своє вміння користуватися сучасними мультимедійними технологіями на конкурс було надіслано 1834 ролики.

«Конкурс був справедливим тому, що завдяки зрозумілим критеріям оцінки, відкритості для участі в конкурсі будь-якої школи, а також прозорості процедур відбору. За схожими принципами проводиться наповнення вільної енциклопедії Вікіпедія», – підкреслив Юрій Пероганич, голова журі, генеральний директор АПІТУ та член правління і виконавчий директор ГО «Вікімедіа Україна» підкреслює

Всіх заявників журі розділило на три категорії: зелену, жовту та червону.

До зеленої категорії увійшла 381 школа, що документально підтвердила свою відповідність ключовим критеріям та доповнила заявку учнівським відео. Ці школи вже зараховано до числа переможців конкурсу.

До жовтої категорії зараховано 902шкіл, котрі задекларували відповідність ключовим критеріям, але не надіслали повного пакету документів. Цим школам буде електронною поштою повідомлено, яких документів бракує у їхньому переліку й надана можливість протягом тижня, до 12 грудня їх надіслати.

До червоної категорії потрапили решта шкіл, що заповнили заявку на сайті Національного проекту, але не надіслали жодних документів, крім коду-підтвердження. Ця категорія, на рівні з жовтою, отримає тиждень часу для того, щоби зібрати й надіслати пакет документів, що складатиметься із:

- письмової заяви від імені директора на бланкові школи про участь у Національному проекті «Відкритий світ»;

- підтвердження швидкості інтернет-каналу, котрим обладнана школа (лист, завірений провайдером), або гарантійний лист від телекомунікаційної компанії, котра береться забезпечити школу швидкісним інтернет-каналом протягом 1 місяця;

- протокол батьківських зборів принаймні 6-8, а бажано 5-9 класів в котрому батьки погоджуються на приєднання школи до Національного проекту «Відкритий світ»;

- копію планів будівлі школи;

- документальне підтвердження роботи в школі обладнаного медпункту;

- копії сертифікатів вчителів, що пройшли освітні курси Intel чи Microsoft.

«Чим повнішим буде комплект документів, надісланий упродовж додатково виділеного тижня, тим вищими будуть шанси школи потрапити до числа 717шкіл, котрі також долучаться до «Відкритого світу» вже цього року», – прокоментував рішення комісії Руслан Свірський, керівник національного проекту «Відкритий світ».

Перелік шкіл, що стали учасниками опубліковано на сайті Національного проекту «Відкритий світ» – www.educom.ua. Цей перелік 19 грудня буде доповнено тими учасниками жовтої та червоної категорій, що вчасно надіслали максимально повний пакет документів.

«Освітні ініціативи є пріоритетним напрямом глобальної стратегії компанії Intel в усіх країнах світу, і в Україні зокрема. Ми дуже раді бачити розвиток Національного проекту «Відкритий світ», оскільки віримо, що комплексні рішення можуть привести до ефективних позитивних змін в освіті. Крім того, ми приємно вражені такою зацікавленістю в підвищенні рівня ІКТ в освіті з боку шкіл та креативністю, нестандартністю і винахідливістю учнів та вчителів»,–зазначивКшиштоф Йонак, директор Intel в Україні, Білорусі та Молдові.

«Ми підтримуємо ініціативи, спрямовані на впровадження нових технологій у освітній процес, бо віримо, що модернізація української освіти сприятиме кращій підготовці і учнів, і вчителів до викликів майбутнього. Ми бачимо готовність шкіл розвиватися, нас надихає активність та креативність учнів і вчителів у кожній окремій школі. Їхня участь у національному проекті – це не лише бажання отримати сучасне обладнання у навчальний заклад, але й готовність спільно працювати над впровадженням нових форм навчання для формування в учнів навичок XXI століття та реалізації їхнього потенціалу», – переконаний Дмитро Шимків, генеральний директор «Майкрософт Україна».

«ІІ етап Національного проекту «Відкритий світ» наочно продемонстрував, як швидко прямує Україна до інформаційного суспільства. Швидка реакція як педагогів, так і школярів, їх ініціатива та активна суспільна позиція це ті показники, на які ми маємо спиратися для впровадження сучасних інформаційних технологій в освіті. Особливої уваги заслуговує величезна кількість відеороликів, що були надані на конкурс. Вони є показником командної праці учнівської молоді, батьків та вчителів», – вважаєОлександра Ткаченко, голова комітету АПІТУ з освіти.

Найбільшу кількість заявок на участь у конкурсі подали школи Київщини, Дніпропетровщини, Донеччини, Львівщини та Запорізької області.

Нагадаємо, 17 жовтня Нацпроект «Відкритий світ» оголосив конкурс, за результатами якого до кінця 2013 року 2 000 шкіл стануть учасниками проекту й отримають сучасне навчальне обладнання та доступ до єдиного освітнього порталу. Всі інші школи України Національний проект охопить до завершення 2015 року.

Довідка:

«Відкритий світ» –це проект, який створює єдиний навчально-інформаційний online простір для учнів, вчителів та батьків зі всієї України за допомогою запуску освітнього порталу. Кожен учасник матиме постійний та швидкий доступ до нього.

Ціль проекту – подолання освітньої нерівності і забезпечення найвищого стандарту освіти у кожному куточку України.

Національний проект «Відкритий світ» співпрацює з провідними міжнародними ІТ-компаніями: Microsoft, Cisco, Intel, Epson, Trunity та українськими інтеграторами: «Енглер», «БМС-техно», «Сітронікс», сервіс Української спілки інвалідів (УСІ).

Переглянути ролики учнів шкіл-учасниць конкурсу «2 000 шкіл» та стежити за новинами проекту можна на фан-сторінках Національного проекту «Відкритий світ» у соціальних мережах: https://www.facebook.com/openworld.ua, http://vk.com/vidkrytyjsvit та на офіційному каналі YouTube http://www.youtube.com/VidkrytyjSvit.

Контакт для преси:

Юрко Банзай,

директор із маркетингу

Національного проекту «Відкритий світ»

Тел.: +380 633 266 762

e-mail: jurko.banzaj@openworld.org.ua

Про це повідомили у Закарпатській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ