Закарпаття: ситуація на автошляхах області під контролем у рятувальників

Закарпаття: ситуація на автошляхах області під контролем у рятувальників

10.12.13 13:04 0 736
Впродовж найближчої доби на території області діятиме штормове попередження. З огляду на даний факт рятувальники організували чергування автотягачів на основних гірських перевалах краю. Так, на Абранському, Латірському (Воловецький район) та Яблунецькому (Рахівський район) перевалах знаходяться автомобілі високої прохідності (Краз-255 – 2 од, ГаЗ – 66) та шляхопрокладач БАТ-М. Окрім цього, задля обігріву та попередження випадків переохолодження водіїв на даних перевалах розгорнуто два пункти обігріву.

За практикою минулих років саме на Абранському, Латірському, Вишківському, Ужоцькому та Яблунецькому перевалах найчастіше виникають надзвичайні події, пов'язані із несприятливими погодними умовами, а саме, неможливість здолати без допомоги рятувальників складні закарпатські перевали.

На даний момент проїзд на всіх перевалах області забезпечений. На дорогах державного, обласного та місцевого значення покриття мокре, місцями засніжене. Окрім оперативно-рятувальної служби на автошляхах також працює техніка Закарпатського облавтодору, яка розчищає траси від снігу та посипає їх піщано-сольовою сумішшю.

На даний час ситуація з проїздом на автошляхах області знаходиться на постійному контролі у керівництва Управління ДСНС України у Закарпатській області.

З метою уникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних проїздом на автошляхах Закарпаття Управління ДСНС в області звертається до водіїв з проханням по можливості утриматися від подорожей, особливо з дітьми. При русі через перевали обов’язково обладнати колеса транспортних засобів ланцюгами проти ковзання. Вирушаючи в подорож, здійснити повну заправку баку пальним, щоб у випадку виникнення заторів можна було зігріватися в транспортному засобі. Перед поїздкою обов’язково дізнатися про метеоситуацію в регіонах через які проходитиме ваш шлях.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Олег Сало: «Реформа ...
Наступна новина: Епідемічна ситуація в ...

КОМЕНТАРІ