Звернення начальника Управління ДСНС України у Закарпатській області Мирослава Щербея до власників автотранспортних засобів

Звернення начальника Управління ДСНС України у Закарпатській області Мирослава Щербея до власників автотранспортних засобів

10.12.13 17:01 0 834
Протягом 10-11 грудня на території України очікується погіршення погодних умов, яке буде супроводжуватися зниженням температури, налипанням мокрого снігу, а на дорогах – ожеледицею. Вдень 9 грудня погодні умови будуть досить складними, зокрема, у західних, північних та більшості центральних областей випадатиме сніг, місцями сильний, спостерігатиметься налипання мокрого снігу, подекуди можлива ожеледь, на дорогах ожеледиця. Температура повітря протягом дня коливатиметься від – 2 до +3°С.

Зокрема, на території Закарпаття, за прогнозами синоптиків регіонального центру з гідрометеорології, протягом 9 грудня очікується сильний сніг та мокрий сніг, місцями дуже сильний сніг. Подекуди: хуртовини, снігові замети, вдень налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця. Посилення південно-західного вітру місцями 17-22, на високогір'ї Карпат 25-30 м/с.

З огляду на такі складні погодні умови, переконливо звертаюся до водіїв у період ускладнених погодних умов утриматися від поїздок власним автотранспортом та не планувати поїздок автобусним сполученням. Якщо ж подорожей перевалами все ж не уникнути, обов’язково обладнайте колеса автомобілів ланцюгами проти ковзання. Пам'ятайте, під час зимової їзди шини транспортного засобу обов'язково мають відповідати сезону.

Також водіям слід мати в автомобілях снігову лопату, трос, термос із гарячим чаєм, заряджений мобільний телефон, теплі речі та достатній запас пального для можливості зігрітися у разі потрапляння у сніговий замет.

В період сильних снігопадів просимо прибрати власний автотранспорт із вулиць для безперешкодного руху аварійно-рятувальної техніки та не перекривати проїжджі частини доріг та під’їзди до будинків!

Будьте обачні та обережні під час керування транспортними засобами!
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Борис Клімчук: Від нашої ...
Наступна новина: Тернопільська область: ...

КОМЕНТАРІ