В Закарпатській області свалявська міськрада порушила законодавство

В Закарпатській області свалявська міськрада порушила законодавство

10.12.13 10:53 0 689
Закарпатське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України зобов’язало Свалявську міську раду вжити заходи по недопущенню дій, що створюють умови для вчинення порушень законодавства про захист економічної конкуренції.

Як з’ясувало Відділення, рішенням виконавчого комітету Свалявської міської ради від 25.12.2012 № 309 затверджено тарифи на послуги з вивезення та захоронення твердих побутових відходів, які надаються КП «Виробниче управління комунального господарства».

Нарахування споживачам плати за новими тарифами проводилось 01 січня 2013 року, тобто, без дотримання передбаченого вимогами Закону України «Про житлово-комунальні послуги» 15-денного строку з дня повідомлення споживачів про зміну тарифу.

У результаті таких дій органу місцевого самоврядування споживачі не були поінформовані про підвищення тарифів в строк, передбачений законодавством, та сплачували за отримані послуги завчасно, що призвело до ущемлення їх інтересів.

Оскільки зазначені дії виконавчого комітету Свалявської міської ради містили ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції, Відділення надало обов’язкові до виконання рекомендації.

Зазначені у рекомендаціях питання будуть винесені на розгляд чергового засідання виконавчого комітету Свалявської міської ради, – повідомили у прес-службі Закарпатського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України.

«Карпатський Об’єктив»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області у ...
Наступна новина: Тернопільська область: за ...

КОМЕНТАРІ