На Хмельниччині матеріально-технічну базу сільських, селищних, районних лікарень поступово наближають до обласного рівня

На Хмельниччині матеріально-технічну базу сільських, селищних, районних лікарень поступово наближають до обласного рівня

10.12.13 12:27 0 781
Голова облдержадміністрації Василь Ядуха у ході робочого візиту у Волочиський район ознайомився із ходом ремонтних робіт у хірургічному відділенні центральної районної лікарні. «Для нас надзвичайно важливі не порожні обіцянки, а конкретні справи. Обласна влада визначила галузь охорони здоров’я пріоритетною у своїй роботі. І ми це доводимо на практиці, адже немає нічого ціннішого за здоров’я і життя людини», - сказав очільник краю під час спілкування з медиками.

За його словами, за кілька останніх років на капітальний ремонт відділень центральних районних лікарень виділено понад 6,5 мільйонів гривень. «Нині можемо пишатися на совість відремонтованими відділеннями, у яких створено належні умови як для роботи медиків, так і щоб кожен житель міг отримати там якісні медичні послуги. Капітально відремонтовано травматологічне та дитяче відділення Деражнянської ЦРЛ. Останнє, до слова, по своїй якості і наповненню відповідним обладнанням Уповноважений Президента з прав дитини визнав чи не найкращим в державі. Серйозно відремонтовано гінекологічне відділення Славутської лікарні, пологове та хірургічне Ярмолинецької, хірургічне Дунаєвецької ЦРЛ та інші. Ця робота продовжується», - сказав Василь Ядуха.

Надзвичайно важливим питанням є створення належних умов для роботи в сільській місцевості. Таким закладам приділяється значна увага. Зроблено капітальний ремонт та реконструкцію 6 дільничних лікарень, 9 лікарських амбулаторій, 30 фельдшерсько-акушерських пунктів, 11 ФАПів переведено в нові приміщення. Щодо медичного обладнання, то за останні кілька років, за словами очільника краю, в рамках виконання обласних програм його закуплено на суму понад 16 мільйонів гривень.

«Для нас надзвичайно важливим є здоров’я людини. Тому основну ставку ми робимо на те, щоб виділити кошти на різні програми, які прийняті в галузі охорони здоров’я. За 2010-2012 роки на медикаменти виділено понад 86 мільйонів гривень», - підкреслив голова адміністрації. Він додав, що спрямовані кошти дали можливість забезпечити пільгові категорії населення медикаментами та виробами медичного призначення. Так, щороку близько 19 млн. грн. спрямовується для лікування хворих на цукровий та нецукровий діабет; 500,0 тис. грн.. - для проведення діалізної терапії, корекції анемії та кальцієво-фосфорного обміну хворим з нирковою недостатністю; для хворих з серцево-судинною недостатністю закуплено кардіостимулятори та препарати для тромболізису за останні 4 роки на суму 5 млн. 200 тис. грн.; щорічно близько одного мільйона гривень виділяється для забезпечення хворих на гемофілію факторами згортання крові тощо.

Варто наголосити, що на Хмельниччині повністю забезпечується служба боротьби із ВІЛ/СНІДом тест-системами для діагностики захворювань, зокрема щороку спрямовується 200,0 тис. грн. Наша область є однією із небагатьох в державі, в якій повністю забезпечені сухими сумішами новонароджені від ВІЛ-інфікованих мам.

«Ми будемо і надалі все робити, аби з року в рік матеріально-технічна база сільських, селищних, районних лікарень підтягувалася до рівня обласного», - наголосив Василь Ядуха. Він оглянув хід ремонтних робіт хірургічного відділення, які, до слова, проводяться за спонсорські кошти. Майже 900 тисяч гривень використано тільки на капітальний ремонт операційного блоку хірургічного відділення, четверта частина з яких також позабюджетні кошти.

Василь Ядуха також оглянув будівництво каплиці, яка споруджується поблизу лікарні за кошти групи компаній «ВІТАГРО» та за сприяння народного депутата України Сергія Лабазюка. Освячення каплиці заплановано на 17 грудня поточного року.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ