На Хмельниччині курс на стабільність незмінний

На Хмельниччині курс на стабільність незмінний

10.12.13 08:06 0 1251
Голова облдерджадміністрації Василь Ядуха зустрівся з керівниками аграрних компаній, підприємств, установ та організацій, депутатами районої ради, сільськими та селищними головами Волочиського району. У ході зустрічі, яка відбулася напередодні свята співробітників міських, сільських, селищних, обласних і районних рад - Дня місцевого самоврядування, обговорили суспільно-політичну ситуацію в країні і області та реформування місцевого самоврядування.

„ Буваючи під час візитів на багатьох об’єктах, я ще і ще раз пересвідчуюся, що тут є дієздатна мобільна команда. Саме цю команду об’єднали керівники району та міський голова, які разом з людьми роблять добрі і конкретні справи, по справжньому розбудовують Волочиський район”, - із таких слів Василь Ядуха розпочав свою розмову з активом району. Команду влади він назвав одним з прикладів злагодженої роботи на території області, адже з року в рік район розвивається, стає набагато кращим.

Така єдність у діях, переконаний голова адміністрації, особливо важлива у непростий для країни час: „ для нас важливо зберегти громадянський мир і спокій. Події у Києві засудили ми всі і міжнародна спільнота. Ми категорично і на сесії обласної ради засудили застосування сили проти мирних мітингувалиників і просили Президента, аби були покарані винуватці, притягнуті до відповідальності ті члени уряду, які допустили прорахунки в підготовці проекту Угоди. Ми очікуємо об’єктивного розслідування і дізнаємося хто вчинив таку провокацію проти українського народу та Президента України”.

Очільник краю розповів про наслідки, які могли б відчути жителі і нашого краю у разі підписання Угоди про асоціацію з ЄС. „Якби Україна підписала Угоду, при тому не закріпивши економічну безпеку нашої держави, більше двох тисяч працівників Волочиського підприємства „Мотор Січ”, і не тільки, ризикували б залишитися без роботи, значно було б підвищено ціни на житлово-комунальні послуги тощо. Паузу взято, аби врегулювати усі питання, аби підписати документ на паритетних умовах. Курс Президента на євроінтеграцію незмінний як і курс на стабільність”. Водночас голова облдержадміністрації підкреслив, що нинішня ситуація переросла у велику політику, а опозиційні лідери не тільки не мають плану революційних дій на найближчий період, а й плану „перебудови” країни. „Країни ЄС також сказали про опозиціонерів, що у них немає плану дій, окрім закликів людей до революційних дій і ескалації суспільного конфлікту. Українська урядова делегація уже веде переговори з ЄС, одночасно почалися переговори на російському напрямку. Утримати ситуацію під контролем, насамперед, не допустити погіршення життя людей, скорочення соціальних виплат, перебоїв у роботі шкіл, лікарень, дитсадків – це перша і головна задача влади держави, на відміну від опозиції, для якої чим гірше – тим краще. Думаю, що в найближчий час ситуація буде врегульована, і усім потрібно з цього зробити висновки”, - сказав Василь Ядуха. Хмельниччину він назвав одним з найстабільніших регіонів у державі, і тому усім потрібно працювати задля розвитку: „Нас об’єднує наша рідна Хмельниччина. І група депутатів обласної ради ”Будуємо Хмельниччину разом”, а про неї напередодні засідання сесії говорили, що мають з її лав вийти депутати, наразі нараховує 68 депутатів із 104. Ні один депутат нікуди не виходить. Мене звинувачують у тому, що у нас все жорстко. Ні, у нас не жорстко, у нас є повне розуміння. Якщо хтось грає у політику, нам потрібно брати на себе відповідальність за розвиток території області. Нам немає як закривати кабінети і йти на майдан”.

Важливу роль у розбудові краю відіграють органи місцевого самоврядування. В Україні завершено обговорення запропонованої Президентом України Концепції реформування місцевого самоврядування. Зміни мають бути проведені за принципом децентралізації владних повноважень, концентрації на місцях ресурсного забезпечення та планування розвитку. «Реформа місцевого самоврядування на часі. Від голів сіл, селищ, депутатів усіх рад залежить дуже багато. Ви - та категорія людей, яка найбільше наближена до людей, знаєте проблемні питання і наші можливості, об’єднуєте жителів для їх вирішення.Усе задля миру і спокою, розвитку територій”, - сказав Василь Ядуха. Він зауважив, що з Концепцією ознайомилися і взяли участь в її обговоренні понад 40 тисяч громадян області, відбулося більше 600 різних слухань і 99% людей її підтримали. „Реформа має відбуватися не заради реформи. Вона має бути зрозуміла людям, тільки тоді вона має право на життя. у нас є таке розуміння”, - підкреслив голова адміністрації.

Хмельниччина, за словами Василя Ядухи, завдячуючи головам сіл та селищ, депутатам усіх рівнів - усіх, хто працює над бюджетом, цього року друга в державі за темпами виконання власних доходів. Разом з тим, коштів як завжди не вистачає. Голова адміністрації висловив переконання, що не дивлячись ні на що, в області не буде допущено невиплати зарплати, пенсій або стипендій.

На завершення зустрічі голова адміністрації привітав присутніх із Днем місцевого самоврядування, вручив Грамоти обласної державної адміністрації.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: У Сирії армія відновила ...

КОМЕНТАРІ