В Івано-Франківській області не все спокійно на дорогах

В Івано-Франківській області не все спокійно на дорогах

10.12.13 16:21 0 811
За 11 місяців поточного року на дорогах області сталося 336 ДТП, у яких 63 особи загинуло та 370 травмовано. Найбільша кількість автопригод (278) сталася з вини водіїв, внаслідок чого для 45 осіб наслідки стали фатальними, а 309 людей – отримали травми різного ступеню тяжкості. Через необережність пішоходів трапилося 42 ДТП, у яких 13 людей загинули, а 34 – травмовано. З вини водіїв мототранспорту сталося 29 ДТП, у яких 6 осіб загинули, а 30 – травмувалися.

Внаслідок скоєних 114 наїздів на пішоходів 28 людей загинули, а 96 травмовано.

З причини перевищення водіями безпечної швидкості руху сталася 101 дорожньо-транспорта пригода, у яких 17 осіб загинули, а 110 – травмовано. Через керування транспортними засобами водіями у нетверезому зареєстровано 24 ДТП, внаслідок чого 4 особи загинуло, а 28 травмовано.

Вісті з доріг свідчать про те, що часто пішоходи потрапляють під колеса автомобілів через власну необережність. А стається це, в основному, в темну пору доби, коли пішоходів водії просто не розгледіли в темряві і не змогли уникнути наїздів. Тому звертаємо увагу даної категорії учасників дорожнього руху, на те щоб, рухаючись дорогою в нічний час, не виходили на проїжджу частину, а максимально утримувались узбіччя та подбали про одяг із світлоповертаючими елементами. Так водій зможе завчасно побачити людину на дорозі і не допустити наїзду. Окрім того пішоходи повинні усвідомити, що раптово з’являтися на проїжджій частині дороги – означає свідомо наражати себе на небезпеку.

З початком зимового сезону кількість дорожньо-транспортних пригод, як правило, зростає. В основному причинами їх є необережність та безвідповідальність самих водіїв. Звичайно, якщо на дорозі ожеледиця, а водії рухаються на високій швидкості, то наслідки не важко передбачити. Окрім того не варто легковажити, а обов’язково потрібно замінити літні шини на зимові, щоб убезпечити себе та інших учасників дорожнього руху від зіткнень на наїздів при керуванні автомобілем в умовах ожеледиці.

Тому, щоб уникнути нещасть на зимових дорогах водіям треба враховувати дорожню обстановку, завчасно вживати заходів, щоб не допустити зіткнення, чи наїздів на пішоходів чи на перешкоду. А це можливо, коли швидкість руху не перевищує безпечну. Водії зобов’язані дотримуватися правил дорожнього руху, адже основною причиною аварій на дорогах залишається людський фактор. Дорожній – може бути лише супутньою причиною нещасть і це у 3-5 відсотках від скоєних ДТП.

Тому, шановні учасники дорожнього руху, Державтоінспекція застерігає Вас бути уважними на дорогах, проявляти ввічливість та взаємоповагу одних до одних, адже краще попередити нещастя, ніж потім визнавати свою помилку та безповоротність наслідків.

Служба профілактичної роботи УДАІ УМВС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Звернення ДАІ до ...
Наступна новина: Волинь очікує понад 40 млн ...

КОМЕНТАРІ