Олег Сало: «Реформа місцевого самоврядування у Львівській області все ж потрібна»

Олег Сало: «Реформа місцевого самоврядування у Львівській області все ж потрібна»

10.12.13 12:52 0 824
9 грудня під час апаратної наради, що відбулась під керівництвом голови Львівської ОДА Олега Сала, керівники структурних підрозділів прозвітували про результати нещодавніх зустрічей із представниками місцевого самоврядування області.

Нагадаємо, 7 грудня директори департаментів та управлінь облдержадміністрації з нагоди Дня місцевого самоврядування відвідали усі райони області та міста обласного підпорядкування. Метою візиту стало вивчення питань соціально-економічного та культурного розвитку територій, проблемних питань міських, селищних та сільських рад.

За інформацією керівників структурних підрозділів ОДА, найважливішими проблемами, що турбують мешканців районів області є незадовільний стан доріг, виконання бюджету, плата за землю, аварійний стан очисних споруд, каналізування, введення в експлуатацію об’єктів незавершеного будівництва, низька наповнюваність класів у сільських школах, відсутність транспортного сполучення між віддаленими селами, а також казначейське обслуговування.

Як повідомлялось під час апаратної наради, голови місцевих громад позитивно відреагували на ініціативу керівника області щодо особистого заслуховування проблематики територій. Такі зустрічі в Львівській області практикуються вперше.

«Місцеві голови найближче до людей і саме вони найкраще знають проблеми та перспективи свого краю», – в чергове наголосив Олег Сало. – Ми заслухали всіх голів міських, селищних та сільських рад, аби правильно сформулювати стратегію розвитку Львівщини на 2014 рік. Також для нас вкрай важливо, аби найбільш гострі соціальні питання було вирішено ще у 2013 році», – додав очільник області.

Окрім того, голова ОДА зазначив, що заслуховування місцевих громад також дасть можливість отримати реальну картину потреб та правильно підготуватись до реформи місцевого самоврядування й зміни адміністративного устрою області.

Так, на Львівщині переважна більшість сільських рад є дотаційними, що створює додаткове навантаження на бюджет. До того ж в області є села, в яких проживає менше 600 осіб.

«Реформа місцевого самоврядування на Львівщині однозначно потрібна. Проте, перед впровадженням такої реформи будуть детально вивчені усі аспекти, а також обов’язково відбудуться громадські слухання. Тільки за згодою громади та з об’єктивних причин зможе відбутись ця реформа», – запевнив Олег Сало.

Голова ОДА також повідомив, що керівники, які здійснювали робочі візити у райони повинні подати доповідну записку за результатами перевірки, а також залишаються кураторами та відповідальними за розвиток підзвітного району.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ