Представники Львівщини вшанували пам’ять Михайла Вербицького

Представники Львівщини вшанували пам’ять Михайла Вербицького

10.12.13 09:30 0 725
7 грудня відбулася поїздка офіційної делегації Львівської області в с.Млини Підкарпатського воєводства (Республіка Польща).

Делегація Львівщини у складі представників обласної державної адміністрації та громадськості взяла участь у заходах із вшанування 143-ї річниці від дня смерті видатного композитора, громадського діяча, автора Державного Гімну України отця Михайла Вербицького.

У рамках вшанування пам’яті Михайла Вербицького відбувся чин панахиди у місцевій церкві Покрови. Також представники Львівщини поклали кошик з квітами до каплиці-пантеону, в якій похований український композитор.

Зазначимо, участь у заходах взяла також заступник директора департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Марія Вагіла.

Довідка:

Вербицький Михайло Михайлович ( 4 березня 1815 — 7 грудня 1870)— український композитор, хоровий диригент, священик, громадський діяч, автор музики гімну України «Ще не вмерла Україна».

Михайло Вербицький народився в 1815 р. в селі Улючі, біля Перемишля.

У 1833 р. він переїхав до Львова і вступив у духовну семінарію.

У 1852 році одержав парафію в селі Млинах Яворівського повіту, де він служив до смерті в 1870 році.

У двадцятих роках М.Вербицькому на його могилі поставлено пам’ятник, який у своїй верхній частині по боках нагадував два нерозквітлі бутони, які символізували те, що не до кінця розквітнув талант композитора. На цементній оправі пам’ятника вибито прізвище і роки життя Михайла Вербицького. Згодом дописали: “Автору гімну України”.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: У Горохові на Волині ...

КОМЕНТАРІ