У Львівській області через необережне поводження з піротехнікою 3 дітей з численними опіками потрапили до лікарні

У Львівській області через необережне поводження з піротехнікою 3 дітей з численними опіками потрапили до лікарні

10.12.13 17:52 0 844
8 грудня о 19:20 до місцевих рятувальників надійшло повідомлення про те, що у м. Борислав по вул. Транспортна, стався вибух. У результаті розслідування встановлено, що допитливі діти скористувалися петардою, яку запаленою кинули у закинуту конструкцію нафтовидобувної установки. Внаслідок інциденту було травмовано 3 дітей, віком 13 та 15 років – місцевих жителів. Потерпілих з термічними опіками було госпіталізовано до хірургічного відділення Бориславської міської лікарні. За даними медиків діти отримали численні термічні опіки та рвані рани обличчя, важкі травми очей.

Двох хлопців, один з яких у важкому, а інший у задовільному стані, відправлено для подальшого лікування до 8-ої міської клінічної лікарні м. Львова.

Головне управління ДСНС України у Львівській області звертається до населення із застереженням бути обережними та розсудливими при використанні будь-яких піротехнічних засобів. Найменша цікавість стосовно реакції легкозаймистих чи вибухонебезпечних матеріалів, під час їх взаємодії із піротехнікою може закінчитися летально. Нажаль, такі сумні випадки не є поодинокими. Важлива роль у забезпеченні безпечного проведення святкувань із застосуванням піротехнічних установок покладається на батьків. Саме вони першочергово повинні роз’яснити своїм нащадкам про усі можливі небезпеки, які можуть виникнути при не правильному чи необережному поводженні із петардами, салютними установками, бенгальськими вогнями чи іншими піротехнічними засобами.

Левова частка різноманітних травмувань та новорічних неприємностей трапляється через використання найрізноманітніших піротехнічних виробів, які часто продаються у вільному доступі неякісними. Нажаль, на вітчизняному ринку, особливо напередодні зимових свят, з’являється чимало несертифікованої продукції. Здебільшого її розповсюджують на базарах, стихійних ринках, на вулицях. У продавців відсутні не лише сертифікати, а й спеціальні дозволи на реалізацію. Придбавши таку не ліцензовану піротехнічну продукцію можна отримати значну шкоду та завдати шкоду власному здоров’ю.

Будьте обережними під час забавок із піротехнікою, і завжди пам’ятайте, що найменша іскра може стати причиною великої біди!
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпаття: визначено ...
Наступна новина: Швейцарські експерти високо ...

КОМЕНТАРІ