Чернігівська область: рятувальники закликають населення бути уважними при користуванні пічним опаленням

Чернігівська область: рятувальники закликають населення бути уважними при користуванні пічним опаленням

10.12.13 11:20 0 705
Взимку більшість пожеж з трагічними наслідками виникає через порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації приладів опалення. Лише протягом останніх днів на Чернігівщині з цієї причини загинуло 2 людини.

Так, 6 грудня о 23:55 загорівся один з житлових будинків у с. Орлівка Куликівського району. Внаслідок цього загинула його 86-річна господарка. До лиха призвело займання білизни на лежанці, що розташовувалася впритул до опалювальної печі.

Інший трагічний випадок стався 7 грудня о 22:53 у с. Григорівка Ніжинського району. Тут під час пожежі, що виникла внаслідок випадіння жаринок з незачинених щільно топкових дверцят печі на дерев’яну підлогу, загинув 78-річний господар оселі.

Інформуючи про ці факти пожеж, Управління ДСНС у Чернігівській області закликає населення частіше звертати увагу на стан печей, димарів з метою своєчасного очищення їх від сажі, а також виявлення та замурування тріщин. Щоб уникнути загоряння від теплового впливу, не перегрівайте надмірно опалювальні прилади та не розташовуйте поблизу них ліжка, меблі, дрова або інші спалимі речі. Пам’ятайте, що дотримання правил пожежної безпеки допоможе Вам уникнути лиха й зберегти своє життя та майно.

УДСНС України

у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ