В Чернігівській області рятувальники вживають заходів для протидії загрозам, спричиненим ускладненням погодних умов

В Чернігівській області рятувальники вживають заходів для протидії загрозам, спричиненим ускладненням погодних умов

10.12.13 17:03 0 790
За інформацією Українського гідрометцентру у період з 8 по 10 грудня 2013 року в західному, північному і центральному регіонах України передбачається погіршення погодних умов, пов'язане з пониженням температури повітря до 8 градусів морозу. Вже в ніч на 9 грудня в цих регіонах спостерігатимуться опади у вигляді снігу і мокрого снігу, хуртовини, на дорогах ожеледиця, в Криму місцями ожеледь, налипання мокрого снігу, пориви північно-західного вітру 15-20 м/с, в Карпатах 25-30 м/с. Така погода утримається до 10 грудня.

На півдні і сході країни без опадів, у східних областях температура від 6 градусів морозу до 2 градусів тепла, у південній частині - від 2 до 3 градусів тепла, у Криму до 6 градусів тепла.

Для забезпечення сталого руху на автошляхах в західному, північному і центральному регіонах Державна служба України з надзвичайних ситуацій разом Міністерством оборони, МВС та Укравтодором здійснює постійний моніторинг ситуації та організувала чергування автотягачів на основних гірських перевалах Карпат (Яблуницькому, Вишківському, Латірському та Ужоцькому). До чергування залучається 12 одиниць техніки.

Крім того, передбачено виставлення 48 автомобільних тягачів на завчасно визначених ділянках доріг в регіонах, де прогнозується ускладнення руху.

На всіх основних напрямках руху до міста Києва (Чернігівському, Харківському, Обухівському, Одеському, Житомирському та Ковельському) підготовлено 57 стоянок для відстою транспорту в межах Київської області та передбачено виставлення 24 автомобільних тягачів. Додатково ці напрямки посилені важкою інженерною технікою Міноборони та ДСНС України.

Розроблений алгоритм спільних дій ДСНС, Збройних Сил України та Укравтодору для забезпечення сталого руху автотранспорту при ускладненні погодних умов. Оперативна група Державної служби України з надзвичайних ситуацій здійснює координацію всіх залучених сил.

Нагадаємо, що 6-7 грудня у Львівській області рятувальники надавали допомогу зі звільнення доріг від повалених негодою дерев, 7-8 грудня у Хмельницькій області допомога надавалась водіям 2 вантажних автомобілів та мікроавтобуса, які потрапили у снігові замети.

Протягом 7 грудня повністю відновлено електропостачання населених пунктів у Київській, Львівській та Рівненській областях, які були знеструмлені в ніч з 6 на 7 грудня внаслідок несприятливих погодних умов. До відновлення електропостачання залучались бригади обленерго.

Державна служба України з надзвичайних ситуацій переконливо радить громадянам у період ускладнення погодних умов утриматись від поїздок власним автотранспортом та не планувати поїздок автобусним сполученням. Водіям слід мати в автомобілях снігову лопату, трос, термос із гарячим чаєм, заряджений мобільний телефон, теплі речі та достатній запас пального для можливості зігрітися у разі потрапляння у сніговий замет. При виборі маршруту руху пріоритет надавити дорогам державного значення.

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільська область: ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ