В Житомирській області родзинки творчого звіту Народицького району – родинні номери

В Житомирській області родзинки творчого звіту Народицького району – родинні номери

10.12.13 08:05 0 742
Народицький творчий звіт до 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка під назвою «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття» став десятим ювілейним звітом, який цього року побачила сцена Житомирського академічного українського музично-драматичного театру імені Івана Кочерги.

Народицький район до обласного центру привіз 59 своїх найталановитіших земляків, які у танках та піснях представляли всю красу рідного краю. Крім того, в холі театру на традиційній виставці декоративно-ужиткового мистецтва можна було ознайомитися з експонатами музею «Національна вишивка України» (с. Базар), живописом, виробами з соломи, дерева, бісеру. Основою творчого звіту Народицького району стали народні пісні у виконанні родинних колективів.

«Нещодавно було відремонтовано будинок дитячої творчості, встановлено опалення, де дітки мають змогу займатися. Участь у звіті художньої самодіяльності району, приуроченого до 200-річчя від дня народження Великого Кобзаря, беруть юні таланти нашого краю. Можливо, ці дітлахи не стануть великими культурними митцями, але на все життя у них залишиться спогад про виступ на сцені обласного театру», - сказав голова Народицької райдержадміністрації Валерій Трохименко.

Голова облдержадміністрації Сергій Рижук зазначає, що творчі звіти районів області уособлюють чесноти та щедрість душі жителів Поліського краю загалом. Аматорські колективи та виконавці районів представляють давню історію та самобутню культуру рідної Житомирщини. Підтримати талантів Народицького району до обласного театру завітали голова обласної ради Йосип Запаловський та начальник управління культури облдержадміністрації Юрій Градовський.

Народицький район має непросту долю, адже його території найбільше постраждали від аварії на Чорнобильській атомній станції. Але завдяки підтримці обласної влади та реалізації соціальних ініціатив Президента України район впевненими кроками починає розвиватися. Так, за словами голови Народицької РДА Валерія Трохименка, за три останні роки в районі відкрито три дитячі садочки, почали працювати промислові підприємства, колишня ткацька фабрика відновила свою роботу. За 2013 рік в Народицькому районі створено 139 робочих місць.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: На Хмельниччині курс на ...

КОМЕНТАРІ