У Рівненській області пенсіонерка подякувала міліціонерам за затримання крадіїв

У Рівненській області пенсіонерка подякувала міліціонерам за затримання крадіїв

10.12.13 10:21 0 708
Співробітники Гощанського райвідділу міліції встановили причетність 44-річного та двох 26-річних мешканців села Підліски до трьох крадіжок з підсобних приміщень мешканців району.

Галині Юхимівні 82 роки. Пенсіонерка живе у селі Дмитрівка Гощанського району разом з хворим на психічні розлади сином. Старенька ледь ходить, проте все ж знаходить сили тримати у господарстві поросят. Жінка з жахом згадує 29 вересня, коли виявила, що нелюди вкрали в неї вигодуваного кабана у сотню кілограмів.

— Зранку я вийшла на подвір’я і відразу ж побачила поламані двері у хліві, — зі сльозами на очах говорить жінка. — Зразу відчула лихе. А коли переконалася, що тварини немає, подзвонила в міліцію. Навіть і подумати не могла, що хтось зможе вкрасти у такої бідової як я. Я ж тримала свиню, щоб продати, а гроші відкласти на свій похорон.

Правоохоронці встановили, що зловмисники викрадали тварин не лише у Галини Юхимівни. Уже відомо, що від злочинної схеми постраждали ще двоє мешканців Гощанщини. Зловмисники заздалегідь готувалися до проведення «операції» — обирали будинки на окраїні населеного пункту. А про те, яку живність тримають господарі, розпитували односельчан. Діяли швидко, під’їжджали на авто, ламали двері підсобного приміщення, виманювали тварину, а тоді кидали її до багажника. На ранок кололи свиню, а м'ясо готували для застілля з випивкою. Решту ж або продавали, або приносили додому.

— Триває слідство у межах відкритих кримінальних проваджень за частиною 3 статті 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України, — зазначив начальник Гощанського райвідділу міліції Юрій Сістук. — Наразі вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу.

Майор міліції відвідав Галину Юхимівну, аби розповісти їй, що встановили зловмисників і незабаром їй буде компенсовано вартість викраденого. Крім розмов, Юрій Миколайович цього дня полагодив поламані хуртовиною двері та почистив двір від снігових заметів. За його вказівкою тепер частіше до жінки навідуватиметься дільничний інспектор.

Сама ж пенсіонерка дякує міліціонерам, адже й не сподівалася, що їй повернуть гроші.

— Дай Боже Вам здоров’я допомагати усім. Я й не думала, що є такі добрі люди, — говорить жінка.

СЗГ УМВС України

в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Тернопілля: всі системи ...

КОМЕНТАРІ