Пенсіонери органів внутрішніх справ Рівненщини: "Міліція була і буде поза політикою, основне - безпека людей"

Пенсіонери органів внутрішніх справ Рівненщини: "Міліція була і буде поза політикою, основне - безпека людей"

10.12.13 15:05 0 995
Рівненська обласна Асоціація ветеранів УМВС України в Рівненській області ініціювала зустріч з керівництвом обласного управління міліції, аби висловити власну думку та позицію щодо останніх резонансних подій у державі.

— До мене неодноразово телефонували пенсіонери органів внутрішніх справ з пропозиціями щодо зустрічі, — зазначив голова Асоціації ветеранів УМВС України в Рівненській області Ігор Поляков. — А я в свою чергу запросив начальника УМВС генерал-майора міліції Василя Лазутка та його заступників для ведення конструктивного діалогу.

Пенсіонери ОВС обговорили ситуацію, яка склалася в державі та висловили бачення проблеми.

— працівники міліції Рівненщини віддаються повністю роботі: розкриттю злочинів, охороні громадського порядку, — зауважив пенсіонер ОВС Василь Михальчук. — Я впевнений, що керівництво УМВС в Рівненській області не допустить таких випадків, які сталися в Києві.

— Рівненський «Беркут» причетності до проведення масових побоїщ не мав, адже в цей час задіяний не був, — сказав пенсіонер органів внутрішніх справ Володимир Ханенко. — З досвіду роботи в правоохоронній системі, я можу зробити висновок, що всі події в Києві носили провокативний характер.

— Перш за все хочу сказати, що зараз висвітлюється вкрай негативне ставлення до працівників спецпідрозділу «Беркут», — повідомив пенсіонер органів внутрішніх справ Василь Озарчук. — Не потрібно непрофесійні дії деяких міліціонерів піддавати під загальну гребінку. Спецпідрозділ «Беркут» перш за все повинен дотримуватись Закону. Не виключаю, що в рядах були люди на емоціях, які діяли непрофесійно.

Василь Лазутко подякував пенсіонерам за їхню небайдужість. Він вкотре повторив, що міліція залишається поза політикою і основним її завданням є охорона громадського порядку. Начальник УМВС України в Рівненській області наголосив, що основними пріоритетами міліції під час численних масових акцій, які постійно проходять на території області та України є життя, здоров'я та безпека людини.

Висловлені під час зустрічі думки були викладені у зверненні членів Рівненської обласної організації Асоціації ветеранів УМВС України в Рівненській області та громадських організацій до громадськості та правоохоронців.

ЗВЕРНЕННЯ

Рівненської обласної організації Асоціації ветеранів УМВС України в Рівненській області, громадських організацій Рівненської області до громадськості та правоохоронців

Ми вкрай занепокоєні ситуацією, яка склалася в Україні. Ряд подій призвів до різкого падіння довіри населення до міліції. Хто винний у тому, що постраждали люди на майдані у Києві і хто не забезпечив учасників мирних мітингів від присутності радикально настроєних громадян — визначить Закон.

Адже, як говорить Святе писання: «Не судіть, щоб і вас не судили, бо яким судом судити будете, таким же осудять і вас, і якою мірою будете міряти, такою відміряють вам».

Тому закликаємо всіх припинити будь-які спекуляції на цій темі.

Міліція була і буде поза політикою. У даний час її основним завданням є недопущення порушень громадського порядку та безпеки громадян, які беруть участь у велелюдних заходах та акціях.

Однак, кожен учасник таких акцій не повинен піддаватися на провокації зацікавлених у безладді осіб та поводити себе мирно і толерантно.

Ми запевняємо, що міліція Рівненщини добре розуміє, що громадяни мають право мирно висловлювати свої думки та збиратися на мирні заходи, знає, як чітко відокремити провокаторів від мирних людей і не застосовує сили щодо осіб, які відстоюють свої права без порушень закону.

Проте, формуючи власну точку зору потрібно багатогранно оцінювати ситуацію. Однобокі та заангажовані повідомлення окремих засобів масової інформації не завжди підтверджують істину.

Спираючись на власний досвід, ми, пенсіонери і ветерани міліції, впевнені, що бійці Рівненського спецпідрозділу «Беркут», які зараз несуть нелегку службу в м. Києві, були і залишаються вірними службовому обов’язку, Присязі працівника органів внутрішніх справ України та справжніми професіоналами.

Знаючи особисто більшість співробітників міліції області, заявляємо про їх відданість Закону та непорушність з їх боку загальнолюдських принципів.

На Рівненщині живуть віруючі та законослухняні люди, тому безпідставні заяви окремих осіб про начебто жорстокість рівненських «беркутівців» розглядаємо як наклеп і намагання скомпрометувати їх.

Ми звертаємось до наших працівників спецпідрозділу «Беркут»: Вам необхідно з честю та гідністю пройти цей нелегкий шлях випробувань.

Будьте гідними високого звання працівника міліції, мудрими та виваженими у своїх діях.

Ми щиро віримо в торжество справедливості тому і закликаємо всіх до дотримання Закону.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ