На території України очікується ускладнення погодних умов

На території України очікується ускладнення погодних умов

10.12.13 16:25 0 680
Протягом 10-11 грудня на території України очікується погіршення погодних умов, яке буде супроводжуватися зниженням температури, налипанням мокрого снігу, а на дорогах – ожеледицею. Про це повідомила під час брифінгу начальник відділу метеорологічних прогнозів Українського гідрометеорологічного центру Людмила Савченко.

«Ускладнення погоди, яке виникло на початку тижня обумовлене тим, що на територію України переміщується циклон з північного заходу. На даний момент його центр знаходиться на північно-західному кордоні України і Білорусії. Протягом 9 грудня він буде рухатися у південно-східному напрямку, через Київ і далі у напрямку Запоріжжя. Вночі його центр вже буде приблизно десь на південному сході України», – розповіла Л. Савченко.

Вдень, 9 грудня, погодні умови будуть досить складними, зокрема, у західних, північних та більшості центральних областей випадатиме сніг, місцями сильний сніг, спостерігатиметься налипання мокрого снігу, подекуди можлива ожеледь, на дорогах ожеледиця. Температура повітря протягом дня коливатиметься від – 2 до +3°С. Надалі погода ускладниться короткочасним похолоданням, яке триватиме 2-3 дні. Вже вночі 10 грудня температура повітря знизиться до – 10°С, вдень у Києві вона становитиме – 7...-9°С, також можливий невеликий сніг. В цілому по Україні найбільше снігу буде у південно-східній частині України (Приазов’я, Запорізька, Луганська, Донецька та Дніпропетровська область). Очікуються хуртовини, замети на дорогах та посилення вітру.

Але цей період ускладнення погодних умов триватиме лише 2 доби – 10-11 грудня. Надалі морози почнуть слабшати до –3...-8°С вночі, а вдень від 0 до – 5°С. Таким чином, 12 грудня на всій території України очікується невеликий мокрий сніг, а денна температура повітря буде дещо вищою від 0°С.

За матеріалами прес-служби Державної служби

України з надзвичайних ситуацій
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Майже 900 млн грн податку ...

КОМЕНТАРІ