МВФ пішов назустріч Україні - міністр доходів

МВФ пішов назустріч Україні - міністр доходів

10.12.13 08:01 0 729
Міжнародний валютний фонд пішов назустріч Україні в питанні формування тарифної політики, і реальний прогрес у переговорах з надання кредиту можна очікувати протягом найближчого тижня − двох. Про це міністр доходів і зборів України Олександр Клименко заявив в інтерв`ю телеканалу «1 +1». Про це повідомляє "Радіо Свобода".

«Що стосується МВФ, то наші позиції з тарифної політики, з бюджетної і монетарної політики дуже сильно зблизилися. надійшов позитивний сигнал від МВФ, і ми готові закінчувати переговори й отримувати кредити», − сказав Клименко.

При цьому він уточнив, що зближення позицій сталося і з питання необхідності підвищення тарифів для населення, на чому наполягає МВФ.

«Це конкретно стосується нашої тарифної політики, і той механізм, який ми говоримо, в сенсі, не піднімати зараз тарифи − ми перебуваємо в стадії переговорів, і нас чують. Ми максимально зближуємось, і, думаю, реальні кроки руху будуть вже видно протягом тижня-двох - ми вже зможемо бачити реальний прогрес», − заявив Клименко.

Рада директорів ключового кредитора України − Міжнародного валютного фонду − планує в середині грудня обговорити питання відновлення співпраці з Україною, зокрема в частині можливого надання фінансування за програмою stand-by в обсязі близько 15 мільярдів доларів.

Умовами для надання подальшого кредиту України було: підвищення тарифів на газ і опалювання для населення приблизно на 40%; зобов`язання заморожування базової заробітної плати, мінімальної заробітної плати, загальної номінальної заробітної плати на наявному рівні; суттєве скорочення видатків на бюджетні цілі, зниження субсидій в енергетиці; поступове згортання звільнення від ПДВ для сільського господарства й інших галузей та інші умови. Відновлення співпраці з МВФ є ключовим для України, оскільки кошти Фонду залишаються єдиним великим джерелом поповнення золотовалютних резервів України, а також сприяє доступу до зовнішніх позик на світовому ринку позикового капіталу.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ