Житомирські УБОЗівці здали свою кров для онкохворих дітей

Житомирські УБОЗівці здали свою кров для онкохворих дітей

10.12.13 11:45 0 691
Півсотні працівників УБОЗ УМВС України в Житомирській області водночас звернулись до Обласного центру крові, щоб стати донорами. Скоординований поклик цих людей має конкретну мету – передати запас крові для онкогематологічного відділення обласної дитячої лікарні.

Суботнього ранку до Житомирського обласного центру крові прийшли небайдужі люди, які, у більшості, вперше прийняли для себе рішення – стати донорами.

- Допомогти іншому – уже сам по собі вчинок, гідний поваги, а допомогти хворій дитині, якщо це в твоїх силах, просто обов’язок, - вважає керівник УБОЗ УМВС Ігор Заєць. – Ця ініціатива була спільною, ми у колективі її обговорили і всі, хто має практичну можливість підтримати це починання, тут.

Онкогематологічне відділення обласної дитячої лікарні щороку приймає близько 30-40 юних пацієнтів зі складним діагнозом.

- Нещодавно у нас з’явився хлопчик, якому лише 2 місяці, а він уже потребує і серйозного лікування, і переливання крові. Бувають дні, коли ми проводимо по 2-3 таких процедури у день одному й тому ж пацієнтові, - розповідає завідуюча онкогематологічним відділенням обласної дитячої лікарні Людмила Чмут.

Розмову продовжує головний лікар цього медичного закладу Володимир Марченко:

- «Кров – це життя» – тезис, який залишається актуальним завжди. Я оцінюю такі вчинки як прояв гуманізму, доброти та участі в долі хворих дітей. Це і розуміння того, що у будь-який момент ця кров може знадобиться будь-кому з нас. І тому кожен колектив, який долучається до справи донорства – заслуговує на суспільну повагу.

Уже безпосередньо під час здачі крові працівники міліції прийняли рішення й про те, щоб передати для онкогематологічного відділення обласної дитячої лікарні для благочинних цілей й ті кошти, які виплачуюються донорам.

- Я вперше здаю кров, але у мене самого є діти. І роздумувати довго, коли йдеться про здоров’я дитини, не доводиться, - поділився один з учасників акції Олег Рабчинський.

Відтак, працівники УБОЗу планують й надалі продовжити започатковану справу, долучившись до колег з підрозділів слідства, ДАІ, експертної служби, які уже неодноразово ділились своєю кров’ю заради життя інших.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ