Призначено голів окружних адмінсудів Волинської, Хмельницької Житомирської, Рівненської, Закарпатської областей та м. Севастополя

Призначено голів окружних адмінсудів Волинської, Хмельницької Житомирської, Рівненської, Закарпатської областей та м. Севастополя

10.12.13 14:19 0 698
Вища рада юстиції на своєму засіданні 10 грудня одностайно ухвалила рішення про призначення голів окружних адміністративних судів Волинської, Хмельницької Житомирської, Рівненської, Закарпатської областей та м.Севастополя. Про це повідомив Голова ВРЮ Олександр Лавринович.

Під час засідання було розглянуто низку подань ради суддів адміністративних судів та ухвалено позитивне рішення щодо 6 кандидатур, які претендували на зайняття відповідних адміністративних посад.

Так, головою Волинського окружного адміністративного суду було призначено Александрову Марію Ананіївну. Суддя має 31 рік суддівського стажу. Обіймала посаду голови цього ж суду з 2007 по 2012 рік, з 2012 року до тепер продовжувала здійснювати повноваження голови суду відповідно до пункту п‘ятого Перехідних положень Закону України «Про судоустрій та статус суддів». Була висунута для призначення на посаду голови Волинського окружного адмінсуду вдруге підряд.

Головою Окружного адміністративного суду міста Севастополя було призначено Кравченка Михайла Миколайовича. Має 5 років стажу роботи на посадах судді. До призначення обіймав посаду заступника голови цього суду.

Головою Хмельницького окружного адміністративного суду було призначено Ніколайчука Миколи Євгеновича. Має стаж роботи на суддівських посадах понад 20 років. Обіймав посаду голови цього ж суду з 2007 року до цього часу. Був висунутий на посаду голови Хмельницького окружного адмінсуду вдруге підряд.

Головою Житомирського окружного адміністративного суду було призначено Черноліхова Сергія Вікторовича. Має стаж роботи на посадах судді 5 років. До призначення з 2008 року працював суддею цього ж суду.

Головою Рівненського окружного адміністративного суду призначено Шарапу Василя Миколайовича. Має 25 років стажу роботи на посаді судді. З 2006 року працював суддею, головою цього ж суду. Був висунутий на посаду голови Рівненського окружного адмінсуду вдруге підряд.

Головою Закарпатського окружного адміністративного суду було призначено Шешеню Олексія Миколайовича. Має 5 років стажу роботи на посадах судді. До призначення обіймав посаду заступника голови цього суду.

Довідково. Відповідно до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» голови судів та їх заступники призначаються на посади строком на п'ять років із числа суддів цього суду Вищою радою юстиції за поданням відповідної ради суддів. Суддя не може обіймати одну адміністративну посаду відповідного суду більш як два строки підряд.

Як відомо, Вища рада юстиції призначає суддів на посади голови суду, заступника голови суду в порядку, встановленому Законом України «Про судоустрій і статус суддів». Кандидатури на посади голови суду, заступника голови суду вносяться до Вищої ради юстиції за поданням відповідної ради суддів та розглядаються на засіданні Вищої ради юстиції персонально. Під час такого засідання Вищої ради юстиції з кандидатом проводиться співбесіда. Рішення про призначення на посаду голови суду, заступника голови суду приймається за результатами розгляду кандидатури на засіданні Вищої ради юстиції відкритим голосуванням. Рішення про призначення судді на посаду голови суду, заступника голови суду вважається прийнятим, якщо за нього проголосувало більше половини членів Вищої ради юстиції від її конституційного складу.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ