Тривала цінова стабільність й надалі утримуватиме курс гривні незмінним - експерт

Тривала цінова стабільність й надалі утримуватиме курс гривні незмінним - експерт

11.12.13 08:29 0 756
Відомий економічний експерт Олександр Охріменко вважає, що тривала цінова стабільність, яка спостерігається в Україні вже 20 місяців поспіль, триватиме й надалі, курс гривні відповідно залишиться стабільним і жодні спекулятивні «розкачування» йому не загрожують. Про це він сказав в ефірі каналу БТБ.

«Основний чинник полягає в тому, що закінчується рік, як правило, попит на валюту зі сторони бізнесу зменшується. Імпортерам нема зиску купувати валюту, вже пізно трошки. Населення більше починає продавати валюту, тому, що новорічні свята, гривня більш потрібна», - зазначив експерт.

На думку Охріменка, спроби спекулянтів через політичні події розхитати валютний ринок провалилися, а ті, хто піддався паніці та купував долар за спекулятивними цінами, – втратили.

«Я думаю, що спекулянти вже програли. Дійсно, ми бачили, що спекулянти намагались розкачати ринок. Не таємниця. На той тиждень, вони дуже активно робили провокації. Напевно, ви бачили, що в обмінниках було 8.40 - оце дії спекулянтів», - сказав він. «На сьогоднішній момент вони фактично програли, і дійсно, на сьогодні хто купив, піддався цим розмовам, на сьогодні, я думаю, буде скаржитись: «Чому я купував так дорого, а зараз не знаю, що робити». Я так розумію, що найближчим часом, ну можливо копійка буде стрибати, але будемо бачити загальну тенденцію навпаки – (курс) рухатись буде до 8 гривень», - додав Охріменко.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ