Новини ГУ Міндоходів у Чернівецькій області

Новини ГУ Міндоходів у Чернівецькій області

11.12.13 08:52 0 1186
Про шахрайські дії попереджає Головне управління Міндоходів у Чернівецькій області !

Суб’єктам господарювання необхідно бути пильними, оскільки на території області знову активізувалися телефонні шахраї.
Злочинці телефонують до суб’єктів господарювання, а також в бари і ресторани та представляються керівниками податкових інспекцій Міндоходів області із проханням надати грошові кошти (надання фінансової допомоги для прийому перевіряючих, або вимагають кошти за не проведення перевірки фінансової діяльності підприємства). Діють такі особи через посередника, у більшості випадків – водія - таксиста, який не обізнаний у тому, що відбувається, та виконує функцію посередника з отримання та передачі грошей. Отримані грошові кошти від суб’єктів господарювання таксист через банківські установи за допомогою терміналу пересилає шахраям, при цьому за надані послуги отримує незначну платню.
Розміри витребуваних грошей становлять від 3 до 5 тисяч гривень.
У зв’язку з цим, Управління внутрішньої безпеки Головного управління Міндоходів у Чернівецькій області застерігає: будьте пильними і не дозволяйте ввести себе в оману. У разі, якщо Вам телефонують шахраї негайно повідомляйте Управління внутрішньої безпеки ГУ Міндоходів у Чернівецькій області за наступними номерами: 54-56-15, 54-56-17 та 51-51-33.


На Чернівеччині плата до бюджетів збору за використання води перевищила 10 млн. грн.

За словами першого заступника начальника Головного управління Міндоходів у Чернівецькій області Михайла Пердейчука, надходження збору за спеціальне використання води в регіоні збільшились на 1,4 млн. грн. ніж за аналогічний період минулого року.
Відтак, за 11 місяців цього року до держбюджету буковинські водокористувачі перерахували більше 5 млн. грн., стільки ж отримав місцевий бюджет.
Михайло Дмитрович відзначив, що наразі в області обліковується 1,4 тис. платників, які мають обов’язок сплачувати збір за використання води. Це 752 суб’єкти господарювання незалежно від форм власності, юридичні особи, їхні філії, відділення, представництва та підрозділи. Також, платниками за спеціальне водокористування є фізичні особи-підприємці, які використовують воду, отриману шляхом водозабору з водних об’єктів, або від інших користувачів - 656 осіб.
Слід відмітити, що не сплачують збір тільки ті водокористувачі, які використовують воду виключно для задоволення питних і санітарно-гігієнічних потреб населення, у тому числі для задоволення виключно власних питних і санітарно-гігієнічних потреб .


«Всеукраїнський тиждень права» в Головному управлінні Міндоходів Буковини

Фахівці Головного управління Міндоходів у Чернівецькій області долучилися до проведення щорічного Всеукраїнського тижня права, започаткованого відповідно до Указу Президента від 8 грудня 2008 року № 1149 “Про Всеукраїнський тиждень права”, який проводиться щороку в тиждень, що включає 10 грудня - День прав людини.
У Центрах обслуговування платників податків регіону під час проведення «Тижня права» роздаватимуть усім відвідувачам брошури «Права та обов’язки платників податків та контролюючих органів» та пам’ятки «Пульс».
Утверджуючи повагу до права і довіру до правників та дотримуючись принципу, що кожен зобов’язаний сприяти удосконаленню механізмів захисту прав людини 11 грудня 2013 року з 15.00 год. до 17.00 год. начальник управління правової роботи Головного управління Міндоходів у Чернівецькій області Куценко Інна Федорівна проведе сеанс телефонного зв’язку „гаряча лінія” для буковинців на тему: «Реалізація прав людини та правозахисної діяльності в органах Міндоходів». Телефонуйте за номером 54-56-09.
Довідка: 10 грудня в Україні й в усьому світі відзначається Міжнародний день прав людини. Цього дня у 1948 році Генеральна Асамблея ООН прийняла Загальну декларацію прав людини - перший міжнародний документ, який задекларував рівність прав і свобод усіх людей. У ньому вперше в історії людства права людини трактувались як такі, якими кожна людина наділена завдяки факту свого існування і які є невід’ємною складовою людського життя. У Декларації найвищою цінністю було проголошено людське життя, його безпеку, гідність та громадянські, політичні, соціальні, культурні права людини, які кожна держава зобов’язана захищати силою Закону.


19 грудня відбудеться Всеукраїнський галузевий семінар для страхових компаній

Шановні платники податків !
19 грудня 2013 року в місті Києві (адреса: м. Київ, вул. Артема, 60, конференц-зал 2-й поверх) відбудеться Всеукраїнський галузевий семінар для для страхових компаній за участі фахівців ДПС України та Всеукраїнської громадської організації «Асоціація платників податків України». Тема семінару: «Нормативно-правове забезпечення діяльності страхових компаній».
Час роботи семінару з 11.00 до 17.00. Початок реєстрації 10 год.00 хв.


Процедура отримання електронного цифрового підпису через мережу Інтернет не передбачена

Регламентом Акредитованого центру сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту Міндоходів передбачена особиста присутність заявника (чи його довіреної особи) під час процедури реєстрації. Детальну інформацію щодо процедури реєстрації можна переглянути на офіційному інформаційному ресурсі Акредитованого центру сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту http://www.acskidd.gov.ua/ у рубриці Реєстрація користувачів.


В електронному вигляді мають право звітувати усі платники податків

Підпунктом «в» п.49.3. ст.49 Податкового кодексу України передбачено, що податкова декларація подається засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством.
Реєстр форм звітних документів платників податків юридичних та фізичних осіб для занесення до електронної бази звітних документів Міндоходів та оновлені версії форм податкової звітності можна знайти на офіційному веб-сайті Міндоходів (www.minrd.gov.ua) в рубриці Головна/Eлектронна звітність/Платникам податків про електронну звітність/Інформаційно-аналітичне забезпечення/Реєстр електронних форм податкових документів.
Програмне забезпечення для передачі звітності в електронному вигляді можна знайти на офіційному веб-сайті Міндоходів (www.minrd.gov.ua) в рубриці Eлектронна звітність/Платникам податків про електронну звітність/Програмне забезпечення.


Підприємці - пенсіонери на загальній системі оподаткування сплачують єдиний внесок

Фізичних осіб - підприємців, у тому числі тих, які обрали спрощену систему оподаткування, п. 4 частини першої ст. 4 Закону про ЄСВ визначено платниками єдиного внеску.
Базою для нарахування єдиного внеску для зазначених платників (крім фізичних осіб - підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування) є сума доходу (прибутку), отриманого від їх діяльності, що підлягає оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб. При цьому сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску за місяць, у якому отримано дохід (прибуток).
Згідно з частиною четвертою ст. 4 Закону про ЄСВ звільняються від сплати за себе єдиного внеску фізичні особи - підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування, якщо вони є пенсіонерами за віком або інвалідами та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу.
Зокрема, зауважу, що фізичні особи - підприємці, які перебувають на загальній системі оподаткування і є пенсіонерами, сплачують єдиний внесок на загальних підставах.
Прес-служба Головного управління
Міндоходів у Чернівецькій області
Дачні та садові будинки не є об'єктом оподаткування податком на нерухоме майно
Відповідно до пп. 265.2.2 п. 265.2 ст. 265 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року N 2755-VI, із змінами та доповненнями, не є об'єктом оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки садовий або дачний будинок, але не більше одного такого об'єкта на одного платника податку.


Зарошуємо громадськість Буковини до участі у акції «Рік Міндоходів.Ваші зауваження та пропозиції»
.
За один рік два відомства провели адміністративну реформу та об’єднались в Міністерство доходів і зборів України. Напередодні річниці створення, з 9 до 19 грудня нинішнього року, Головне Управління Міндоходів у Чернівецькій області пропонує буковинцям оцінити роботу відомства та надіслати слушні пропозиції, зауваження і побажання.
Зокрема, щодо діяльності та розвитку партнерських відносин з громадянами та бізнесом. Скриньки для побажань і пропозицій розміщені у всіх Центрах обслуговування платників податків та митних постах області.
Також, листи з пропозиціями та зауваженнями можна надсилати на електронну скриньку начальника Головного управління Міндоходів у Чернівецькій області – Олексія Тімарцева за адресою:gucvmindoh@ukr.net .
Ваші звернення не залишаться поза увагою та обов'язково будуть розглянуті.


Прес-служба Головного управління
Міндоходів у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: До новорічних свят ...
Наступна новина: Новини ГУ Міндоходів в ...

КОМЕНТАРІ