Новини ГУ Міндоходів в Івано-Франківській області

Новини ГУ Міндоходів в Івано-Франківській області

11.12.13 09:38 0 825
Добровільно сплачені прикарпатцями майже 8 млн.грн. звільнили їх від кримінальної відповідальності

«По закінчених упродовж поточного року кримінальних провадженнях добровільно відшкодовано 7,7 млн.грн., що складає 53 відсотки від загальної суми збитків», - повідомив заступник начальника-начальник слідчого управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходів в Івано-Франківській області Василь Роїк.

Він зазначив, слідчий підрозділ Міндоходів в області, як і всі інші правоохоронні органи держави, впродовж року діють в умовах нового Кримінального процесуального кодексу України. Основним чинником, який впливає на ефективність відшкодування збитків завданих у кримінальних провадженнях є внесені зміни до діючого законодавства. Зокрема, звільняються особи від кримінальної відповідальності у разі сплати податків, зборів (обов’язкових платежів), а також відшкодування шкоди, завданої державі їх несвоєчасною сплатою у вигляді фінансових санкцій та пені. Даною нормою закону в поточному році скористалося 5 осіб, якими відповідно відшкодовано 7,7 млн.грн.

«Новий Кримінальний процесуальний кодекс України змінив специфіку діяльності слідчих підрозділів, зокрема визначено домінуючу роль слідчого у процесі взаємодії з оперативним управлінням органів доходів і зборів. Також, у кримінальних провадженнях особи не затримувалися і під варту не бралися. Як результат, добровільне відшкодування завданих державі збитків збільшилось у 1,5 рази», - підсумував Василь Роїк.



Міндоходів області: у разі незгоди з результатами перевірки платник має право надати заперечення

Протягом 10 робочих днів з дня, наступного за днем вручення платнику податків акта перевірки керівником контролюючого органу (його заступником) приймається податкове повідомлення-рішення.

У разі незгоди платника податків з висновками перевірки чи фактами і даними, викладеними в акті (довідці) перевірки, він має право подати свої заперечення до контролюючого органу за основним місцем обліку протягом п'яти робочих днів з дня отримання акта (довідки).

За наявності заперечень платника до акта перевірки, податкове повідомлення-рішення приймається з урахуванням висновку про результати розгляду заперечень протягом трьох робочих днів, наступних за днем розгляду заперечень і надання письмової відповіді платнику податків.

Про це зазначено у статті 86 «Оформлення результатів перевірок» Податкового кодексу України.



Жодний запит на отримання інформації в органах Міндоходів Івано-Франківщини не залишається поза увагою

З початку року на адресу територіальних органів Міндоходів в області надійшло 59 запитів на інформацію, що на 5 запитів більше, ніж за відповідний період минулого року. Про це повідомила начальник відділу обслуговування платників податків Оксана Долішня. Вона також зауважила, що своїм правом з реалізації норм Закону України «Про доступ до публічної інформації» в частині отримання інформації, якою володіє Головне управління Міндоходів в області та податкові інспекції, скористалися 29 громадян, 9 фізичних осіб-підприємців, 14 юридичних осіб, 2 громадські організації та одне об'єднання громадян без статусу юридичної особи.

Питання, з якими громадяни зверталися, стосувалися, в основному, адміністрування та сплати окремих податків та зборів, контрольно-перевірочної роботи тощо. Для зручності обслуговування запитувачів на офіційному веб-сайті Головного управління Міндоходів в області працює окремий розділ "Доступ до публічної інформації", в якому відвідувачі можуть реалізувати своє законне право на отримання інформації.

"Ми не залишаємо поза увагою жодного звернення. Після проведення детального аналізу, вживаємо усіх необхідних заходів щодо надання громадянам своєчасної та вичерпної відповіді на питання, що їх цікавлять", - наголосила Оксана Долішня. Відповіді на запитувану інформацію направлені запитувачам у встановлені чинним законодавством терміни. Три запити, у відповідності до вимог законодавства, перенаправлено до виконання належному розпоряднику інформації.


Прес-служба ГУ Міндоходів в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Новини ГУ Міндоходів у ...
Наступна новина: Колекція живописних робіт ...

КОМЕНТАРІ