Волинь розширює співпрацю з європейськими державами

Волинь розширює співпрацю з європейськими державами

11.12.13 14:29 0 749
З 5 по 7 грудня 2013 року делегація Волинської області на чолі з заступником голови обласної державної адміністрації Віталієм Карпюком відвідала м. Усті-на-Лабі Чеської Республіки. Метою візиту було налагодження двостороннього співробітництва між Волинською областю та Устецьким краєм.

Під час зустрічі з гетьманом Устецького краю Олдржихом Бубенічеком, представниками профільних структур та регіональної ТПП, що відбулася в адміністрації Устецького краю, Віталій Карпюк представив Волинську область, наголосивши на сприятливому бізнес-кліматі, високорозвинутості економіки та вигідному географічному розташуванні, а також на її унікальному багатстві – лісівних та водних ресурсах, підкреслюючи, що на Волині – найчистіша вода в Європі. Відповідно була здійснена презентація привабливості Устецького краю. Обидва керівники погодилися, що мають багато спільного для розвитку взаємовигідної співпраці.

У ході візиту волинська делегація відвідала також іподром у місті Мост Устецького краю, що є прикладом успішного проведення рекультивації відпрацьованих шахт, виноробний завод в Требівліце, де ознайомилися з виробничими потужностями та продегустували зразки місцевого вина, а також сільськогосподарський кооператив Klap?, який займається садівництвом.

"Двостороннє співробітництво є вигідним для нас, адже воно сприятиме розвитку регіонів, - зазначив гетьман Устецького краю Олдржих Бубенічек.

Партнерство між Волинською областю та Устецьким краєм вбачаю перспективним, оскільки це сприятиме встановленню взаємоприйнятних двосторонніх контактів між діловими колами, учнівськими громадами та культурними колективами, у сфері науки та туризму, обміну досвідом між представниками органів державної виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, а й відтак поглибленню існуючої українсько-чеської співпраці", сказав Віталій Карпюк.

За результатами зустрічі домовлено про укладання двосторонньої Угоди про економічне, науково-технічне і культурне співробітництво між двома регіонами, підписання якої планується у І півріччі 2014 року, після проходження усіх юридичних процедур.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Аналіз проведення ...

КОМЕНТАРІ