До відповідальності притягнуто 7 працівників Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства

До відповідальності притягнуто 7 працівників Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства

11.12.13 17:27 0 801
Прокуратурою області проведено перевірку дотримання працівниками Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства вимог законодавства під час використання та охорони лісових ресурсів області.

Встановлено, що працівникамии державної лісової охорони лісогосподарських підприємств не в повній мірі виконуються покладені на них завдання щодо охорони та раціонального використання лісових ресурсів, а також вчиняються кримінальні правопорушення.

Так, вироком Іваничівського районного суду засуджено провідного інженера Державного підприємства «Володимир – Волинське лісомисливське господарство», який виписав два лісорубних квитки з тією ж серією і номером на проведення рубок у різних лісництвах. Унаслідок цих незаконних дій у заказнику місцевого значення «Павлівський» проведено незаконну рубку 50 дерев дуба, чим довкіллю спричинено шкоду на суму майже 78 тис. грн.

Судам області цьогоріч за вчинення корупційних діянь, пов’язаних з отриманням неправомірної вигоди та незаконним суміщенням посад, притягнуто до відповідальності трьох працівників державної лісової охорони.

Всупереч вимогам Лісового кодексу України, працівниками Управління лісового та мисливського господарства області у 2013 році не проведені планові перевірки додержання вимог закону щодо ведення лісового господарства, охорони лісу від незаконних порубок у кількох лісових господарствах.

За результатами проведених перевірок ними не вживаються всі заходи до усунення виявлених порушень.

Не в повній мірі забезпечено й здійснення державного контролю за дотриманням законодавства в галузі мисливського господарства і полювання.

Задля усунення виявлених порушень прокуратурою області внесено подання начальнику Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.

За результатами розгляду документа прокурорського реагування 4 працівників Управління та 3 директорів державних лісогосподарських підприємств притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Інформація щодо стану ...
Наступна новина: Буковинським школярам ...

КОМЕНТАРІ