У Волинській області у Горохові активісти збирали кошти на лікування побитих "Беркутом" людей

У Волинській області у Горохові активісти збирали кошти на лікування побитих "Беркутом" людей

11.12.13 16:37 0 900
10 грудня 2013 року активісти зі Штабу національного спротиву та громадяни міста Горохова організували акцію збору коштів на лікування побитих "Беркутом" людей на Майдані Незалежності у Горохівській міській раді та райдержадміністрації.

Із символічною скринькою й відомістю для збору коштів, активісти на чолі з депутатами Горохівської райради від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" та ВО "Батьківщина" відправились до міської ради та районної держадміністрації.

Працівники міської ради на чолі з керівником міста Горохова Віктором Годиком привітно зустрічали учасників акції і долучилися до здачі коштів. Всього чиновники міськради здали понад 500 гривень.

Однак, коли активісти завітали до Горохівської РДА, то відчули зовсім інше ставлення до своєї ініціативи.

Голова РДА Жанна Савчук зустріла представників громади з криком та погрозами написати заяву до прокуратури про незаконні дії активістів. Посадовець звинуватила людей в шантажі та перешкоджанні її роботи. Також Жанна Савчук заявила, що "громадські зібрання вже їй давно набридли".

Окрім збору коштів, активісти районного Штабу національного спротиву з нагоди річниці ухвалення Декларації ООН з прав людини вирішили вручити очільниці району символічний подарунок – Конституцію України і світлину, де вона ще в 2004 році стояла під помаранчевими стягами. На такі подарунки голова райдержадміністрації відреагувала неадекватно: почала кричати, що Конституція у неї є, а світлину заборонила навіть класті на стіл. Тож, з Горохівської РДА активісти повернулися ні з чим.

Загалом із моменту початку акції активісти національного спротиву в Горохівському районі зібрали матеріяльної допомоги для Майдану у Києві на загальну суму понад 10 тисяч гривень.

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернівці: Завершився ...

КОМЕНТАРІ