В Закарпатській області насильство в сім'ї - проблема не особиста, а суспільна

В Закарпатській області насильство в сім'ї - проблема не особиста, а суспільна

11.12.13 18:20 0 791
З початку року до Перечинського райвідділу міліції надійшло 383 повідомлення від жителів Перечинщини та Великоберезнянщини про правопорушення, підґрунтям яких слугували конфлікти у сімейно-побутових відносинах.

Дані повідомлення розглянули дільничні інспекторами міліції. Як наслідок, 374 громадян притягнуто до адміністративної відповідальності, а 9 - до кримінальної. Начальник громадської безпеки Перечинського райвідділу міліції Євген Мельников зазначає, що кожному насильнику винесено офіційне попередження про недопущення вчинення насильства в сім’ї, адмінматеріали та кримінальні справи направлені в суди для прийняття відповідних рішень.

Згідно статті 173-1 Кодексу України про адміністративні порушення, за вчинення насильства у сім’ї особа може поплатитися накладенням штрафу у розмірі від трьох до п’яти неоподаткованих мінімумів доходів громадян, або виправними роботами від одного до двох місяців, або адміністративним арештом до п’яти діб.

Немає рецепту на усі випадки життя, як захистити себе та своїх дітей від насильства, тому що ситуації можуть бути різними.

Та є поради, що можуть бути корисними для всіх, хто став жертвою або свідком домашнього насильства:

• тримайте під рукою номери телефонів міліції та соціальних служб. Варто, щоб ці номери також знали ваші діти. Якщо виникне потреба, не вагаючись телефонуйте до районного відділу міліції на номер "102" і вимагайте термінового втручання. По приїзді працівників міліції детально опишіть їм усе, що сталося, покажіть ваші тілесні ушкодження, а також домашні речі, які побив чи поламав ваш кривдник.

• якщо вам завдано тілесних ушкоджень, обов'язково зверніться до медичних закладів. Ви не лише пройдете лікування, а й отримаєте медичні висновки, які є вагомим доказом у суді.

• якщо близькі люди готові вам допомогти в боротьбі з домашнім насильством, домовтеся з ними про спільні дії в гострій ситуації. Йдеться, зокрема, про дзвінок до міліції, тимчасовий притулок для вас та ваших дітей або схованку для потрібних вам речей.

Пам'ятайте: насильство часто стає ще брутальнішим, коли кривдник довідується про бажання жертви припинити з ним стосунки. Якщо ви прийняли це рішення, будьте готові захищати свої права та права ваших дітей. Заздалегідь обміркуйте поділ майна, стягнення аліментів, визначте місце проживання дітей. В разі потреби зверніться до компетентних органів.

Мирослава Пекар

Перечинський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Понад 100 000 ...
Наступна новина: На ввіреній мені території ...

КОМЕНТАРІ