Закарпаття: хустський німий «актор» скоїв тринадцять крадіжок

Закарпаття: хустський німий «актор» скоїв тринадцять крадіжок

11.12.13 19:07 0 942
48-річний житель Хустщини Вадим має за плечима 17 років тюрми. Однак, тюремна наука аж ніяк не пішла йому на розум. У лютому 2013 року Вадима знову засудили на п’ять років з іспитовим терміном три роки, але на шлях виправлення та перевиховання не став, повторно вчинивши злочини.

Вадим в основному практикувався на крадіжках. Покинувши тюремні нари, чоловік довго думав, як йому вижити у ці нелегкі часи, адже знав, що на роботу його ніде не візьмуть. Як кажуть, що життя – це театр, і всі ми в ньому актори. Вадим вирішив стати німим жебраком, і на картоні він зробив відповідний надпис про допомогу. Знаючи м’яке серце закарпатських господинь, Вадим вирішив грати на жалість. Чоловік ходив від будинку до будинку, випрошуючи милостиню, показуючи табличку з надписом про допомогу, і люди, побачивши бідного жебрака, давали йому одяг, гроші, їжу тощо. В той час, коли господині шукали, щоб йому дати, Вадим уважно вивчав обстановку, яка була у дворогосподарствах. А потім ці дворогосподарства відвідував вдруге, з метою скоїти злочини. Вадим зустрічав такі випадки, коли людей не було вдома, або двері не були зачинені чи ключ знаходився в дверях у замку. Переважно Вадим викрадав велосипеди та інші матеріальні цінності, уважно оглядаючи дворогосподарство, чи немає у дворі злого пса, або, бува, чи там не знаходиться господар. Викрадені гроші чоловік витрачав на власні потреби, переважно на горілку та їжу.

Але як ниточці не витися, все рівно можна знайти її кінець. Заяву за заявою правоохоронці приймали від жителів Хустщини про крадіжки. Проведеними оперативно-розшуковими заходами оперативники сектору карного розшуку встановили, що до крадіжок причетний раніше судимий, ніде непрацюючий Вадим. Під час проведення слідчих дій він розповів, що скоював злочини не тільки на Хустщині, але також провідував, і сусідню Тячівщину, де притягувався до кримінальної відповідальності. У деяких випадках господарі навіть не знали про те, що у їхньому дворогосподарстві щось зникло, а виявляли відсутність речей тільки тоді, коли працівники міліції їм про це розповіли. Про скоєні злочини Вадим зізнався у всьому правоохоронцям. Наразі кримінальну справу направлено до суду.

Інформацію повідомила Агнеса Куртяк, Хустський МВ УМВС.

«Карпатський об’єктив»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Партія регіонів та її ...
Наступна новина: У Львівській області під ...

КОМЕНТАРІ