Ужгородський водоканал покарали

Ужгородський водоканал покарали

11.12.13 18:43 0 746
Закарпатське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України оштрафувало комунальне підприємство «Виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства м.Ужгорода» на 18 тис.грн за зловживання монопольним становищем.

Ужгородський водоканал покарали за жадібність

Як показало розслідування, Підприємство стягувало повну вартість послуг з видачі технічних умов на приєднання до централізованих систем водопостачання та водовідведення, без врахування того, що замовником замовлялася тільки одна з послуг – водопостачання чи/або водовідведення

За таких умов, замовляючи технічні умови на одну з послуг – водопостачання чи/або водовідведення, замовники сплачували кошти як за отримані технічні умови на водопостачання та водовідведення.

Крім того, частина технічних умов на приєднання до систем централізованого водопостачання та водовідведення видавалися Підприємством з порушенням строків. Так, Правилами користування системами централізованого комунального водопостачання та водовідведення в населених пунктах України передбачено, що ТУ видаються замовнику протягом десяти робочих днів з дня реєстрації відповідної заяви.

Водночас, у ряді виданих замовникам технічних умов, обмежено строк їхньої дії до двох років. Проте, відповідно до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», технічні умови є чинними до завершення будівництва об’єкта.

При визначенні розміру штрафних санкцій враховано, що порушення визнано та усунуто в процесі розгляду справи, – повідомили у прес-службі Закарпатського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України.

«Карпатський об’єктив»

Про це повідомив Карпатський Об’єктив
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Основні тенденції ...

КОМЕНТАРІ