На Львівщині за участі представників ДСНС відбулася нарада щодо оздоровлення та відпочинку дітей

На Львівщині за участі представників ДСНС відбулася нарада щодо оздоровлення та відпочинку дітей

11.12.13 12:57 0 713
Начальник управління пожежної безпеки – заступник начальника управління запобігання надзвичайним ситуація ГУ ДСНС України у Львівській області Орест Галонько взяв участь у нараді з питань підготовки до оздоровлення дітей влітку 2014 року, проведеної на базі Львівської обласної державної адміністрації.

Основні питання засідання стосувалися підведення підсумків оздоровчої кампанії літа 2013 року, проблем закладів оздоровлення та відпочинку та підготовка до оздоровчого сезону наступного року. Окрім цього на нараді обговорили проекти Обласної програми оздоровлення та відпочинку дітей на 2014 – 2018 роки та Програми підтримки і функціонування діючих та будівництва нових дитячих закладів оздоровлення та відпочинку.

Про дотримання правил пожежної та техногенної безпеки на об’єктах оздоровленні та відпочинку дітей на нараді розповів Орест Галонько. У своєму виступі він наголосив на основних проблемних моментах: « У результаті неодноразових перевірок встановлено, що незадовільно здійснюються заходи щодо утримання у справному стані в будівлях та приміщеннях систем протипожежної автоматики. На деяких об’єктах такі системи вже упродовж багатьох років перебувають у непрацездатному стані та потребують заміни».

«Станом на заклади відпочинку та оздоровлення дітей забезпечені первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками) лише на 86%. Серед наявних вогнегасників різного типу майже 12% не пройшли перезарядку, що призводить до зменшення їх ефективності. У випадку виникнення загорання чи іншої небезпечної ситуації, первинні засоби пожежогасіння не зможуть виконати свою функцію», - зазначив О.Галонько. – « У приміщеннях об’єктів оздоровлення часто використовують саморобні електропобутові прилади, продовжувачі, електромережа прокладена із грубими порушенням Правил улаштування електроустановок. Усі ці порушення створюють додаткові ризики по виникненню пожежі та знижують рівень безпеки відпочинку наших дітей».

Враховуючи проаналізовані та зафіксовані під час оглядів недоліки, представник ГУ ДСНС України у Львівській області під час обговорення запропонував внести до проекту Обласної програми оздоровлення та відпочинку дітей на 2014 – 2018 роки пропозиції, що стосуються перевірки справності систем автоматичної пожежної сигналізації, протипожежного водогону та проведення технічного обслуговування первинних засобів пожежогасіння. Окрім цього, керівники оздоровчих закладів, як відповідальні особи за безпеку дітей та персоналу, повинні проводити інструктажі з обслуговуючим персоналом з питань пожежної та техногенної безпеки. Силами адміністрацій, пожежно-технічних комісій, добровільних пожежних дружин об’єктів оздоровлення необхідно провести перевірку відпочинкових кімнат та інших приміщень, де відпочиватимуть діти та заборонити використання прасок, електроплит, та інших електропобутових приладів, окрім спеціально відведених для цього місць.

Виконання таких заходів мінімізує ймовірність виникнення пожежі та забезпечить дітям, які влітку заслужили на відпочинок, безпечне його проведення.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Україна і Китай будуть ...
Наступна новина: В Закарпатській області на ...

КОМЕНТАРІ