На ввіреній мені території будуть виконуватись всі закони України - Олександр Рудяк

На ввіреній мені території будуть виконуватись всі закони України - Олександр Рудяк

11.12.13 18:27 0 926
На львівському Євромайдані буде забезпечено порядок і на території Львівщини буде порядок. На ввіреній мені території будуть виконуватися всі закони України. Міліція Львівщини працює в штатному режимі – оперативні підрозділи працюють над своєю роботою, підрозділи громадської безпеки без залучення додаткових служб забезпечують громадський порядок.

Про це заявив 10 грудня, під час прес-конференції начальник ГУ МВС України у Львівській області генерал-лейтенант міліції Олександр Рудяк відповідаючи на запитання журналістів щодо ситуації у Львівській області.

Також, відповідаючи на запитання щодо затримання працівниками ДАІ автобусів, які прямували з активістами на Євромайдан у столицю, очільник обласної міліції зазначив, що неправомірних дій працівників Державтоінспекції не було, перешкод у русі автобусам, які прямували до Києва, не чинилося.

„На дорогах було ускладнення погодніх умов. Всі автобуси, які прямували на Майдан чи паломники на прощу – всі виїхали зі Львова. Ніхто не завертав автобуси у зворотньому напрямку. Ми попередили водіїв, що є ускладнення погодніх умов та всіх інструктували про необхідність ретельно дотримуватись правил дорожнього руху на момент ускладнення дорожніх умов”, - зазначив Олександр Рудяк.

Щодо затримання у Львові фотокореспондента Олега Панаса, Олександр Рудяк поінформував, що затримання здійснювалося на виконання ухвали суду „в якій чітко зазначено, що слід зробити”.

„Все інше проводили київські правоохоронці. Затримували коректно. Олег Панас не був доставлений в райвідділ чи інший підрозділ міліції Львова. Він був доставлений до Києва - на виконання рішення суду. Кримінальне провадження відкрито у місті Києві і всі питання може коментувати слідчий, який веде справу”, - повідомив О.Рудяк.

Також керівник міліції Львівщини прокоментував ситуацію щодо т.з. „секти Догналітів”, які всупереч ухвалі суду про заборону проведення масових заходів у місті Львові продовжуть свої зібрання у громадських місцях.

„Коли ці люди приходять на масові заходи – вони починають молитися. Ми всі люди віруючі і не можемо якимось чином переривати молитву. Коли починаємо запрошувати їх покинути місце або подаємо автобус і запрошуємо зайти, то бабусі і дідусі чіпляються руками одне за одного. Міліціонери не будуть же їх силоміць вкидати в автобус. Відносно організаторів складаємо протоколи. А на останніх заходах лідерів серед них вже не було”, - наголосив Олександр Рудяк.

ВЗГ ГУМВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Олександр Башкаленко: У ...

КОМЕНТАРІ