На Львівщині правоохоронці та соціальні працівники обговорили проблеми насильства у сім'ї

На Львівщині правоохоронці та соціальні працівники обговорили проблеми насильства у сім'ї

11.12.13 13:50 0 745
У місті Самборі відбувся «круглий стіл» з питань співпраці дільничних інспекторів міліції з фахівцями зі соціальної роботи Самбірського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

У заході взяли участь заступник начальника Самбірського міськвідділу міліції – начальник міліції громадської безпеки підполковник міліції Руслан Зазулькевич, начальник сектору дільничних інспекторв міліції Самбірського міськвідділу майор міліції Степан Пітусь, директор Центру Галина Міньків, а також спеціалісти відділу соціальної роботи Центру, фахівці зі соціальної роботи Олександра Башак та Марія Федишак.

Обговорюючи дане питання Галина Міньків відзначила важливість діяльності фахівців зі соціальної роботи, адже саме вони виявляють порушення нормальних умов життя громадян, та попереджують ряд негативних явищ у проблемних сім’ях та в молодіжному середовищі. Вона наголосила на тому, що для результативної роботи працівників Центру соціальної служби необхідна тісна співпраця з дільничними інспекторами міліції, адже кожен дільничний на своїй дільниці проводить профілактичну роботу в сім’ях, які опинились у складних життєвих обставинах.

Всього на обліку у Центрі перебуває 336 кризових (проблемних) сімей. Міліціонерам необхідно знати, про такі сім’ї щоб їх відвідувати з метою попередження та виявлення будь-яких надзвичайних ситуацій і насамперед – насильства в сім’ї.

«У Самбірському міськвідділі міліції на обліку перебуває 187 громадян, які вчиняють насильство в сім’ї. Всього міліціонери на Самбірщині протягом поточного року зафіксували 212 адміністративних правопорушень, передбачених статтею 173-2 КУпАП (насильство в сім’ї). З особами, притягнутими до адміністративної відповідальності за даною статтею, дільничні інспектори міліції постійно проводять профілактичну роботу щодо недопущення ними протиправної поведінки у майбутньому», - розповів заступник начальника Самбірського міськвідділу міліції – начальник міліції громадської безпеки підполковник міліції Роман Зазулькевич.

Також Роман Зазулькевич добавив, що працівники міліції тісно співпрацюватимуть з фахівцями зі соціальної роботи і негайно реагуватимуть на кожен факт виникнення надзвичайних ситуацій в кризових сім’ях.

Крім того, учасники «круглого столу» обговорили конкретні ситуації, які виникли в їхній практичній діяльності, та визначили спільні заходи у населених пунктах Самбірського району.

Тетяна Охріменко,

помічник начальника Самбірського МВ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ