В Житомирській області відтепер обласна бібліотека для дітей відкрита до всесвітньої інформації

В Житомирській області відтепер обласна бібліотека для дітей відкрита до всесвітньої інформації

11.12.13 19:20 0 902
10 грудня в Житомирській обласній бібліотеці для дітей відбулося відкриття центру вільного доступу до мережі Інтернет та презентація нових бібліотечних послуг. Завдяки участі у конкурсі програми «Бібліоміст» і гранту, який вдалося вибороти, головна дитяча бібліотека області отримала 10 комп’ютерів з веб-камерами та необхідним обладнанням.

Директор бібліотеки, заслужений працівник культури Ольга Лепілкіна висловила велику вдячність і повагу за підтримку в отриманні гранту представникам влади, присутнім на урочистому заході, - заступнику голови облдержадміністрації Ярославу Долгих і начальнику управління культури облдержадміністрації Юрію Градовському.

«Комп’ютеризація, інформатизація – це вимога часу, тому важко переоцінити новації в роботі бібліотеки, покликані поліпшити доступ до інформації та навчити користуватися новітніми технологіями, що перетворює бібліотеки на сучасні громадські центри», - зазначив Ярослав Долгих, зауваживши разом із тим, що книга, на його думку, і в майбутньому не втратить свого шарму. За допомогою книги відчуваєш такі емоції, які екран ніколи не подарує.

У ході урочистого заходу було презентовано нові бібліотечні проекти. Серед них – читацьке об’єднання «Мала академія краєзнавців», яке дає можливість прищеплювати найменшим читачам любов та повагу до рідного краю, залучати їх до пошуково-краєзнавчої роботи за допомогою новітніх технологій. В ході презентації об’єднання, яке підтримав відомий краєзнавець Георгій Мокрицький, юні дослідники взяли участь у віртуальній вікторині, розробленій працівниками відділу інноваційних бібліотечних технологій.

Команда ліцеїстів 25 ліцею представила ще один проект під назвою «Місто-онлайн» - місто ідеальних стосунків творчих особистостей. Блог, започаткований користувачем бібліотеки Олександром Ванильчуком та його командою, розпочав свою діяльність, і наразі діти можуть викладати туди свої розповіді, малюнки та інші творчі роботи. Надалі у такий спосіб своїми думками та здобутками зможуть обмінюватися ще більше юних користувачів, в їх числі талановиті діти з обмеженими можливостями.

Директор бібліотеки Ольга Лепілкіна представила також агенцію бібліотечних новацій – допоміжний професійний та мережевий ресурс для бібліотекарів регіону у розповсюдженні та запровадженні новітніх форм роботи з доступом до електронних ресурсів бібліотек світу.

У співпраці бібліотеки і громадської організації «Фідем» народився проект з безкоштовного вивчення англійської мови для школярів 1-7 класів «Kids club». В рамках проекту близько 90 дітей відвідують курси он-лайн, листуються з іноземними друзями, користуються скап-зв’язком.

Втілення цих та інших проектів дає змогу відвідувачам бібліотеки зрозуміти, що комп’ютери – це не тільки відеоігри, а перш за все відкритий міст у світ, міст до інформації, що допоможе свідомо ставитись до всього. Разом із тим, директор бібліотеки, побажавши своїм читачам у майбутньому стати успішними людьми, порадила ніколи не забувати, що книга – джерело знань і одне з найкращих надбань людства.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Правоохоронці Львівщини ...

КОМЕНТАРІ