У Рівненській області тривають комплексні відпрацювання населених пунктів

У Рівненській області тривають комплексні відпрацювання населених пунктів

11.12.13 12:58 0 762
З початку 2013 року на Володимиреччині зареєстровано 70 пожеж. Майже всі пожежі виникли в житловому секторі.

Щоб запобігти виникненню пожеж, попередити загибель і травмування людей рятувальниками Держслужби з НС спільно з представниками місцевого самоврядування, систематично проводяться комплексні відпрацювання населених пунктів району, щодо дотримання правил пожежної безпеки при користуванні побутовими електроприладами, пічним опаленням, відкритим вогнем та ін.

Цими днями рейдова група завітала до села Степангород. В ході проведення навчання населення правилам пожежної безпеки з жителями села проводилися відповідні бесіди щодо необхідності дотримання відповідних правил безпеки в побуті, безпечного поводження з вогнем у осінньо-зимовий пожежонебезпечний період.

Насамперед рейдова група відвідала оселі тих громадян, що належать до так званої „групи ризику” – одиноких пристарілих громадян, багатодітні сім’ї та неблагополучні родини. Адже статистика свідчить, що пожежі найчастіше виникають саме в таких оселях. Всім вручили профілактичні листівки на протипожежну тематику з вказаними заходами застережливого характеру.

Мешканці привітно зустрічали візитерів, уважно слухали їх та читали спеціальні застережливі листівки. Люди запевняли рятувальників, що правил життєдіяльності у побуті дотримуються, адже розуміють, якого лиха може завдати неконтрольований вогонь.

Як показує практика такі комплексні відпрацювання, без сумніву, дають надзвичайно велику користь для громади села. Схожі заходи систематично проводяться і в інших населених пунктах району. Адже лише спільними зусиллями громадськості і влади можна мінімізувати кількість пожеж у житловому секторі та зробити життя людей по-справжньому безпечним.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ