У Рівненській області предметна і цілеспрямована розмова

У Рівненській області предметна і цілеспрямована розмова

11.12.13 16:06 0 739
Відбулася 9 грудня на семінарі-нараді в Кузнецовському міському центрі зайнятості за участю представників органів державної виконавчої влади, інших державних структур та працедавців міста. Партнери обговорили питання реалізації завдань Президента України щодо стимулювання підвищення зайнятості населення та створення нових робочих місць.

Про тенденції соціально-трудових процесів на місцевому ринку праці та застосування сучасних механізмів стимулювання ефективної зайнятості населення доповіли директор центру зайнятості Людмила Самохіна та заступник директора Наталія Воробей.

Учасники семінару-наради заслухали інформації начальника відділу економіки міськвиконкому В.Грушевського про соціально-економічний стан м.Кузнецовськ за 9 місяців цього року та головного спеціаліста управління юстиції О.Тарадюк щодо додаткових державних гарантій у сприянні працевлаштуванню.

Про вирішення проблем працевлаштування молоді, неповнолітніх, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також про перспективи створення нових робочих місць та легалізації зайнятості йшлося у виступах начальника служби у справах сім’ї та молоді Я.Кузла, начальника служби у справах дітей А.Ільїної та начальника відділу праці управління праці і соціального захисту населення О.Шевчук.

У своєму виступі державний інспектор праці Н.Вирста наголосила на тому, що в місті наразі немає заборгованості з виплати заробітної плати, хоча є декілька підприємств, які знаходяться в стані ліквідації.

Начальник управління Пенсійного фонду України в м.Кузнецовськ Л.Гаврилюк та головний інспектор податкової інспекції Н.Поліщук винесли на обговорення питання сплати єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, яке зараз контролює податкова інспекція.

Представники працедавців - підприємці М.Дейнека та А.Бортнік, який до того ж є членом виконавчого комітету Кузнецовської міської ради, внесли конкретні пропозиції в контексті забезпечення соціальних прав та гарантій працюючих і працедавців.

Учасники семінару-наради поділилися думками щодо перспектив підвищення зайнятості населення та створення нових робочих місць, налагодження соціального діалогу, окреслили стратегію спільних дій на перспективу щодо підвищення рівня зайнятості мешканців міста, розширення сфери прикладання праці шляхом створення нових робочих місць для різних категорій населення.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Більше 2 тисяч громадян ...

КОМЕНТАРІ