На Житомирщині суд на 3 роки позбавив волі колишнього голову сільради

На Житомирщині суд на 3 роки позбавив волі колишнього голову сільради

11.12.13 15:50 0 674
Колегією суддів Апеляційного суду Житомирської області засуджено колишнього голову сільської ради Любарського району до 3 років позбавлення волі з конфіскацією майна та позбавленням права займати певні посади за отримання хабара у розмірі 9 тисяч гривень.

Маючи на меті вирішення власних матеріальних потреб, чоловік вимагав гроші від представника підприємства за винесення рішення виконкому сільської ради щодо права власності на земельні ділянки та господарські будівлі в одному сіл.

Насправді жодного засідання виконавчого комітету сільської ради, де б розглядалось вказане питання, не відбувалось, а наданий за «благодійну допомогу» документ фактично підроблений.

Таким чином, 52-річний чоловік обвинувачувався відповідно до норм Кримінального кодексу у видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів (ч.1 ст. 366) та одержанні хабара в значному розмірі (ч.3. ст.368).

Як було встановлено у ході досудового розслідування та підтверджено під час судового розгляду, колишній голова сільської ради упродовж вересня кілька разів зустрічався з представником підприємства та вимагав 10 тисяч гривень за винесення відповідного рішення. Врешті сторони зійшлися на ціні у 9 тисяч гривень, які вимагач отримав почергово: тисячу як аванс та 8 тисяч гривень – після підготовки документу. Після передачі другого траншу підозрюваного затримали.

Його дії належно оцінив суд й виніс вирок у вигляді реального терміну позбавлення волі на 3 роки та заборонив займати керівні посади, пов’язані з виконанням адміністративно-господарських чи організаційно-розпорядчих функцій в органах міського самоврядування терміном на 3 роки, а також постановив конфіскувати усе майно, належне засудженому.

Відтак, правоохоронці звертаються до всіх громадян. Якщо у вас вимагають гроші за надання тих чи інших послуг або оформлення документів, не погоджуйтесь, а відразу телефонуйте до відповідних підрозділів міліції за номерами: тел. довіри (0412) 40-75-73, 40-75-09.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненська область: ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ