Визначені кращі періодичні видання для дітей та юнацтва

Визначені кращі періодичні видання для дітей та юнацтва

11.12.13 13:37 0 736
10 грудня в Держкомтелерадіо України відбулося засідання журі Всеукраїнського конкурсу на краще періодичне друковане видання для дітей та юнацтва, яке визначило його переможців.
Так, кращим друкованим періодичним виданням для дітей у 2013 році названо журнал «Пізнайко» (головний редактор – Ірина Юхниця, засновник – та видавець – ТОВ «Дитячий міжнародний журнал «Познайко»). Його створено у 2005 році. Щомісяця виходить чотири окремих видання «Пізнайко від 2 до 6», Пізнайко від 6», а також «Познайка» російською мовою та «Posnayko» англійською мовою загальним місячним накладом від 68 тис. примірників. Редакція журналу є активним організатором освітніх та мистецьких заходів для дітей – конкурсів, програм, акцій.
Кращим друкованим виданням для юнацтва визнано повнокольорову газету, що має журнальний формат, «Привет, ребята!» (шеф-редактор – Людмила Касаткина). Сфера розповсюдження – Донецька область. Газета, перший номер якої побачив світ 1994 року, виходить раз на місяць накладом 5,7 тис. примірників. Дополіграфічну підготовку видання здійснюють підлітки 14-16 років.
Загалом у 2013 році на конкурс в Держкомтелерадіо надійшло 10 видань, серед яких пізнавально-навчальні, розважальні газети та журнали для дитячої та підліткової читацької аудиторії.
Інформаційно.
Щорічний Всеукраїнський конкурс на краще періодичне друковане видання для дітей та юнацтва засновано Державним комітетом телебачення і радіомовлення України з метою сприяння розвитку дитячої періодики, удосконалення традицій випуску періодичних друкованих видань для дітей та юнацтва, підвищення ролі друкованих засобів масової інформації у вихованні підростаючого покоління, популяризації сучасних технологій художнього оформлення та поліграфічного виконання періодичних друкованих видань для дітей та юнацтва.
Переможцями конкурсу минулих років ставали такі видання, як «Барвінок», «Малятко», «Казковий вечір», «Артклас», «12+», «Юний натураліст» (2007 р.), «Ангелятко», «Колосок» (2008 р.), «Котя», Індіго» (2009 р.), «Ангелятко», Однокласник» (2010 р.), «Мамине Сонечко», «Колосок» (2011 р.), «Диво-деревце», «Абетка права» (2012 р.).
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ