Луценко запрошує Януковича провести переговори на Майдані

Луценко запрошує Януковича провести переговори на Майдані

11.12.13 16:05 0 731
Юрій Луценко запросив учорашніх ініціаторів круглого столу – колишніх і чинного президента – провести переговори на Майдані. Про це політик сказав під час прес-конференції у Національному штабі спротиву.

«Ми є легальна демонстрація, яка йде мирним шляхом і вимагаємо від влади визнати: вчорашні політичні розклади не діють. Влада має усвідомити, що народ не розійдеться, не відступить, домагаючись переформатування влади і дострокових виборів парламенту і президента. Без виконання цих вимог уже ніхто не зможе відвести людей з Майдану», - зазначив лідер «Третьої Української Республіки».

«Круглий стіл відбувається тут на Майдані. Я запрошую сюди усіх його ініціаторів: пана Януковича, пана Ющенка, пана Кучму та пана Кравчука. Йдіть до нас на переговори на Майдан», - запросив Юрій Луценко.

Проте запрошення актуальне за умови, що влада виконає чіткі й зрозумілі передумови початку переговорів: повернення спецпідрозділів у казарми, звільнення затриманих активістів, та відставка уряду.

Після подій сьогоднішньої ночі Майдан сформулював ще одну вимогу, що стосується відставки міністра внутрішніх справ Захарченка.

«Йдеться не про політичну розправу, - зазначив Луценко. - Тільки тому, що цей міністр влітку не відповів за зґвалтування міліціонерами мирної жінки у Врадіївці, зараз відбувається те, що відбувається з міліцією на Майдані. Його політична відставка є мінімальною умовою для нормалізації ситуації в українській столиці, мінімальною гарантією безпеки для мирних громадян, які вийдуть на гарантований Конституцією протест».

Крім того, як колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко зазначив, що згідно регламенту «Беркут» не має жодного права бити людей по голові. Все, що робиться сьогодні, - це порушення всіх конституційних рамок і законів.

«Фактично ми спостерігаємо міліцейський путч на чолі із Захарченком у команді нинішніх очільників держави», - сказав Юрій Луценко.

http://www.3republic.org.ua/ua/news/12079
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернігівській області ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ