Новини ГУ Міндоходів у Тернопільській області

Новини ГУ Міндоходів у Тернопільській області

11.12.13 16:19 0 1022
Відображаємо занижене бюджетне відшкодування

Коли за результатами камеральної або документальної позапланової виїзної перевірки територіальний орган Міндоходів виявляє невідповідність суми бюджетного відшкодування сумі, заявленій у податковій декларації, то такий орган надсилає платнику податкове повідомлення-рішення за формою “В2”. У даному рішенні зазначається сума такого заниження та підстави для її вирахування (п. 200.14 ст. 200 Податкового кодексу України).
У Порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість визначено, що рядок 21.3 податкової декларації з ПДВ передбачений для відображення збільшення або зменшення залишку від’ємного значення. Сума даного рядка включається до складу податкового кредиту наступного податкового періоду (рядок 24) за результатами камеральної чи документальної перевірки.
Таким чином, оскільки сума заниженого бюджетного відшкодування не може бути відображена ні в рядку 23.1, ні в рядку 23.2 податкової декларації з ПДВ з відповідною позначкою “0110”, то відповідно на таку суму зменшується значення рядка 24 податкової декларації з ПДВ, яке зі знаком «-» відображається в рядку 21.3 податкової декларації з ПДВ в податковому періоді, в якому отримано повідомлення-рішення за формою “В2”. Зазначена сума заниженого бюджетного відшкодування підлягає перенесенню до картки особового рахунку платника податку і в подальшому ця сума (за умови підтвердження документальною перевіркою правомірності її декларування) приймає участь у погашенні податкових зобов’язань з ПДВ такого платника податку в порядку календарної черговості виникнення таких переплат.
Нагадаємо, що Порядок заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість затверджено наказом Міністерства фінансів України від 25.11.2011 № 1492.



Орендуєте для найманих працівників житло – нараховуйте ЄСВ

Єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування нараховується на витрати, понесені підприємством у зв’язку з оплатою орендованого житла найманим працівникам.
Ці виплати (оплата квартири та найманого житла, гуртожитку, товарів, продуктових замовлень, абонементів до групи здоров’я, передплати на газети та журнали, протезування, суми компенсації вартості виданого працівникам палива у випадках, не передбачених чинним законодавством) належать до фонду оплати праці у складі інших заохочувальних і компенсаційних виплат та мають індивідуальний характер.
Нагадаємо, що базою нарахування єдиного внеску для роботодавців та найманих працівників є сума нарахованої заробітної плати за видами виплат, які включають основну та додаткову заробітну плату, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, у тому числі в натуральній формі, що визначаються відповідно до Закону України «Про оплату праці», та сума винагороди фізичним особам за виконання робіт (надання послуг) за цивільно-правовими договорами. Така норма передбачена ст. 7 Закону України від 08.07.2010 р. № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування».
Визначення видів виплат, що відносяться до основної, додаткової заробітної плати та інших заохочувальних та компенсаційних виплат, при нарахуванні єдиного внеску передбачене Інструкцією зі статистики заробітної плати, затвердженою наказом Державного комітету статистики України від 13.01.2004 р. № 5(пп. 2.3.4 п. 2.3 Інструкції № 5).



Особливості сплати авансових внесків платниками податку на прибуток

Якщо підприємство одночасно провадить діяльність, що звільнена від оподаткування податком на прибуток, та діяльність, яка оподатковується у загальному порядку, то отриманий від пільгових операцій дохід враховується при визначенні критерію – 10 мільйонів гривень.
Про це зазначається в затвердженій наказом Міндоходів України від 22 листопада 2013 року № 698 “Узагальнюючій податковій консультації з окремих питань щодо сплати щомісячних авансових внесків з податку на прибуток”.
Крім того, в цій податковій консультації висвітлюються особливості сплати підприємствами щомісячних авансових внесків з податку на прибуток при зміні системи оподаткування, здійсненні патентованої, страхової діяльності та ліквідації підприємства, а також вплив результатів перевірок на сплату авансових внесків.



Тернополян запрошують на семінар у м. Київ

19 грудня 2013 року у м. Києві відбудеться галузевий семінар для страхових організацій. У семінарі візьме участь фахівець Міністерства доходів і зборів України. Тема семінару: “Нормативно-правове забезпечення діяльності страхових компаній”.
Початок семінару о 11.00 год. Місце проведення: м. Київ, вул. Артема, 60, конференц-зала 2-й поверх.



Як оскаржити дії органів Міндоходів

Коли платник податків не сплачує узгодженої суми грошового зобов’язання в установлені законодавством строки, контролюючий орган надсилає (вручає) йому податкову вимогу в порядку, визначеному для надсилання (вручення) податкового повідомлення-рішення.
Якщо платник податків вважає, що контролюючий орган неправильно визначив суму грошового зобов’язання або прийняв будь-яке інше рішення, що суперечить законодавству або виходить за межі повноважень контролюючого органу, встановлених Податковим кодексом України (далі – ПКУ) або іншими законами України, він має право звернутися до контролюючого органу вищого рівня із скаргою про перегляд цього рішення (п. 56.2 ст. 56 ПКУ).
Така скарга подається до контролюючого органу вищого рівня у письмовій формі (за потреби - з належним чином засвідченими копіями документів, розрахунками та доказами, які платник податків вважає за потрібне надати протягом 10 календарних днів, що настають за днем отримання платником податків податкового повідомлення-рішення або іншого рішення контролюючого органу, що оскаржується.
Платник податків одночасно з поданням скарги контролюючому органу вищого рівня зобов’язаний письмово повідомляти контролюючий орган, яким визначено суму грошового зобов’язання або прийнято інше рішення, про оскарження його податкового повідомлення-рішення або будь-якого іншого рішення.
У разі прийняття контролюючим органом рішення про повне або часткове незадоволення скарги платника податків, такий платник має право звернутися протягом 10 календарних днів, наступних за днем отримання рішення про результати розгляду скарги, зі скаргою до контролюючого органу вищого рівня.


Понад півмільярда гривень податку на додану вартість надійшло у бюджет від платників Тернопільщини

У листопаді цього року платники Тернопілля спрямували до бюджету 82 млн грн податку на додану вартість. За словами начальника Головного управління Міндоходів у Тернопільській області Олександра Вітрука, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження зросли на 14,2 млн грн.
Загальна сума надходжень з податку на додану вартість за 11 місяців поточного року становить 572,1 млн грн. Порівняно з відповідним періодом 2012 року надходження зросли на 186,8 млн грн., або на 48,5 відсотків.


Інформаційно-комунікаційний відділ
Головного управління Міндоходів у Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку міський голова ...
Наступна новина: Міндоходів закликає ...

КОМЕНТАРІ