Олег Тягнибок: «У разі продовження репресій проти мирних протестувальників ми будемо змушені вдатися до рішучих дій»

Олег Тягнибок: «У разі продовження репресій проти мирних протестувальників ми будемо змушені вдатися до рішучих дій»

11.12.13 23:46 0 886
«Українці-учасники Майдану, які вийшли на протест проти ганебних і зухвалих дій влади, за весь час акцій діяли цивілізовано, усі заходи проводили винятково у мирний спосіб. Але влада нехтувала вимогами людей. Ба більше, режим вдався до силових заходів, і бійці спецпідрозділів, немов ті звірі, знущалися з протестувальників. У разі продовження провокацій та розгортання подальших політичних репресій проти активістів ми будемо змушені вдатися до більш радикальних і рішучих дій. Також наголошу, що після штурму Майдану та спроб силового захоплення Будинку профспілок і Київської міськради у громади з’явилася четверта вимога до влади – вигнати всі спецпідрозділи «Беркута» з української столиці». Про це 11 грудня 2013 року увечері на Майдані Незалежности заявив лідер Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Тягнибок. Учасники протесту підтримали вимогу, скандуючи: «Беркут» – геть!»

«Ми стоїмо не лише за свої сім’ї, але й за їхні, не лише за своє майбутнє, але і за майбутнє їхніх дітей! Я певен, що коли врешті-решт прийде час – справжнє українське патріотичне військо не підніме руку на громадян, а пліч-о-пліч разом із нами гнатиме цю банду з України!», – зазначив Олег Тягнибок.

Лідер націоналістів повідомив мітингувальникам інформацію про те, що весь склад кіровоградського «Беркута» відмовився їхати до Києва, а також повідомив про серйозну підтримку Майдану світовою спільнотою: «Вранці разом із нашим добровольцями хліб протестувальникам на Майдані роздавала Верховний представник Европейського Союзу з питань зовнішньої політики й політики безпеки, баронеса Кетрін Ештон. А щойно мені зателефонував міський голова Тбілісі та надіслав світлину, що сьогодні їхня міськрада освічується кольорами нашого національного стягу. Ба більше, грузинські парламентарі ухвали рішення на підтримку української громади».

Свободівець підкреслив, що вчора влада зрозуміла – дух українців незламний, бо протестувальники голими руками зупинили внутрішні війська та спецпризначенців. «Ми, українці, – нація переможців! Влада не очікувала, що громада, яка стояли минулої ночі на Майдані, голими руками і силою свого духу зможе зупинити озброєну банду, яка силами «Беркута» і внутрішніх військ хотіла нас принизити. Ми показали, що ми – нація та зуміли повернути собі те, що цей режим забирав у нас упродовж чотирьох років – національну гідність і надзвичайно потужне відчуття того, що ми можемо боротися і можемо перемагати! Наша Революція Гідности обов’язково буде звитяжною!», – заявив Олег Тягнибок.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Міліція Львівщини під ...
Наступна новина: Китай забезпечить нове ...

КОМЕНТАРІ