Китай забезпечить нове джерело інвестицій для української економіки - міжнародний експерт

Китай забезпечить нове джерело інвестицій для української економіки - міжнародний експерт

11.12.13 23:47 0 863
Китай забезпечує нове джерело інвестицій для української економіки, тому український уряд буде зміцнюватиме співпрацю з Піднебесною, - вважає заступник директора Інституту політики Китаю Ноттінгемського університету (Велика Британія) Женсюй Ван (DZhengxu Wang). В ексклюзивному коментарі каналу БТБ експерт заявила, що в результаті Китай може стати третім зовнішньополітичним вектором для України, що може дати їй більше простору для маневру.

«Я вважаю, що для економіки Україні вигідно мати третього крупного гравця. В іншому випадку вона мусить вибирати між ЄС та Росією. А це дуже складна позиція для Києва – завжди намагатися балансувати між цими двома сторонами. Тепер на арені з’являється Китай. Це дає Україні більше простору для маневру. Піднебесна забезпечує нове джерело інвестицій для вашого ринку. Ось чому український уряд вірний своєму прагненню співпрацювати з Пекіном», - вважає експерт.

Вона переконана, що Україна з усіх ключових точок зору є дуже вигідним партнером для Китаю. «Ми маємо комбінацію трьох факторів, які дуже добре поєдналися між собою. По-перше, китайські гроші прагнуть знайти гарну можливість для інвестування. Піднебесна акумулювали значні обсяги іноземної валюти завдяки активному сальдо торгового балансу в минулому. І тепер інвестори охоче шукають проекти, які потребують капіталовкладень. По-друге, Китаю потрібні джерела постачання сировини, передусім сільськогосподарської продукції, також нафти, природного газу та інших ресурсів. У випадку України, безумовно, саме сільськогосподарська продукція відіграє провідну роль. По-третє, Піднебесна дуже активно намагається інтегруватися в економіку євро-азійського континенту. Тобто з Китаю через Центральну Азію - до Східної та Центральної Європи, і далі – до решти Європи. Тому країни Центральної Азії та колишні республіки Радянського Союзу, такі як Україна, відіграють важливу роль у цих планах Китаю», - резюмує заступник директора Інституту політики Китаю.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Олег Тягнибок: «У разі ...
Наступна новина: Олег Тягнибок: «Жодних ...

КОМЕНТАРІ