Олег Тягнибок: «Суспільство готове на рішучі дії, адже влада намагається потоптати нашу гідність»

Олег Тягнибок: «Суспільство готове на рішучі дії, адже влада намагається потоптати нашу гідність»

11.12.13 23:48 0 899
«Сьогоднішня ніч наблизила нас до вирішення багатьох проблем: українці повірили в свої сили, повірили, що можна протистояти «непереможному» режимові, можна повернути собі почуття національної гідности та національної гордости». Про це 11 грудня 2013 року заявив лідер Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Тягнибок під час спільної з лідером ВО «Батьківщина» Арсенієм Яценюком пресової конференції.

Олег Тягнибок зазначив: «Те, що творила влада в присутності високопоставлених іноземних гостей не витримує жодної критики. Українців обурюють брехливі коментарі влади щодо подій цієї ночі. Вони вперто торочать, що «не застосовували сили». А про що ж тоді свідчать розбиті голови й поламані ребра? Однак навіть дев’ятигодинним штурмом вони не досягли нічого – ті барикади, які розбирали спецпризначенці, відбудовано і ще більше укріплено.

Влада хитається. Ми попереджаємо: якщо режим Януковича не виконає вимог, які висунуло суспільство, ми діятимемо значно рішучіше. Влада має нарешті зрозуміти: з народом бавитися не можна – терпець увірветься. І рішучих кроків вимагають самі громадяни».

Лідер націоналістів звернув увагу на те, що хоч Янукович і говорить про круглий стіл, однак досі не відреагував на вимоги опозиції. «Ми вимагали від Януковича поінформувати суспільство про результати перемовин у Сочі. Однак жодної відповіді не отримали. Будь-які «круглі столи» й перемовини – це фарс, доки не буде виконано наші вимоги. До наших попередніх позицій додається ще одна – виведення усіх спецпідрозділів за межі міста».

Також Олег Тягнибок наголосив, що незаконно затриманих учасників Евромайдану звільняють явно вибірково. Зокрема, відпустили лише 6 заарештованих із 14. Щойно апеляційний суд відмовив у зміні запобіжного заходу депутатові Корецької районної ради від ВО «Свобода» Олександрові Солоненку. Лідер націоналістів наголосив, що протестувальники вимагають відпустити усіх затриманих.

Свободівець підкреслив: опозиція не веде жодних перемовин із владою і не збирається цього робити, доки усі вимоги протестувальників не буде виконано.

Лідер націоналістів також поінформував медійників про те, що міська рада Тбілісі засвітилася синьо-жовтими кольорами – на знак підтримки боротьби українського народу за свої права.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Олег Тягнибок: «Жодних ...
Наступна новина: Новини ГУ Міндоходів в ...

КОМЕНТАРІ